Rukomet 2020
SPORTOVI
Rukomet 2020
''Sada slijedi teži cilj''

Hrvatska kao na Euru 2010.: Červar otkrio koji je razlog odlične igre

S tri pobjede u prvom krugu u Grazu Hrvatska ide u Beč s dva boda, puna samopouzdanja i vjere da može otići u borbu za medalje.

Lino Červar (Foto: Luka Stanzl)

''Idemo dalje, prvi cilj je ostvaren, a sada idemo sada po drugi cilj'', kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon što je Hrvatska s tri pobjede okončala prvi krug Europskog prvenstva u Grazu.

"Imamo u Beču četiri složena protivnika, dva favorita za medalje. Vidjeli smo da kad igramo složno, disciplinirano, kad se držimo dogovora i taktike, kad djelujemo kao tim, onda stvari idu lakše'', dodao je hrvatski izbornik, koji je protiv Srbije vodio 200. utakmicu na kormilu Hrvatske.

Nenad Peruničić Srpski izbornik nakon poraza: ''Želim Hrvatskoj da osvoji medalju zbog navijača, volio bih da su i naši takvi''

Suparnike i detaljan raspored igranja u drugoj fazi u Beču Hrvatska će znat tek kasno večeras nakon završetka natjecanja u skupini B. Iz te skupine to mogu biti Austrija, Sj. Makedonija ili Češka, a iz skupine C nam dolaze Njemačka i Španjolska.

Zanimljivo je da je i prije deset godina Hrvatska na Euru 2010 u Grazu također ostvarila tri pobjede (Norveška 25-23, Ukrajina 28-25, Rusija 30-28), da bi u II fazi također u Beču dobili Austrijance (26-23) i Dance (27-23) te remizirali s Islandom (26-26). Rapsodija je nastavljena pobjedom nad Poljskom u polufinalu (24-21), da bi Francuzi u finalu bili bolji s 25-21.

Srbijanski rukometaši slave Razočaranje u srbijanskim medijima: "Brukanju je stigao kraj. Bili smo viceprvaci, a sada – debakl"

Nastavi čitati

Nastavi čitati