Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jedna misija već ispunjena

Hrvatska osigurala Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se prvi put igrati u novom formatu

Osim ulaska u polufinale, Hrvatska je ispunila još jedan cilj na ovom Europskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija u Stockholmu će se ovog vikenda boriti za tron na Europskom prvenstvu. Dok čekamo odgovor na pitanje hoće li Kauboji uzeti medalju i kakvog će ona sjaja biti, dobra je vijest da je, samim ulaskom u polufinale, ostvaren i drugi veliki cilj koji je proklamiran uoči ovog natjecanja -plasman na Svjetsko prvenstvo.

Od 14. do 31. siječnja 2021. Egipat će biti domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva, koje će imati predznak povijesnog jer će biti prvo na kojemu će nastupiti 32 reprezentacije.

Za razliku od SP-a koje se lani održalo u Danskoj i Njemačkoj, osam je novih mjesta na svjetskoj smotri. Za Europu je predviđeno ukupno 13 mjesta, a imat će ih možda i 15.

Naime, Danska kao aktualni svjetski prvak ne ulazi u tu kvotu, već ima osiguran plasman na nadolazeće Svjetsko prvenstvo. Također, Međunarodna rukometna federacija (IHF) nakon završetka svih kvalifikacija jednoj će reprezentaciji dodijeliti pozivnicu, a prilično su velike šanse da će taj "wild card" dobiti neka od jakih europskih ekipa koja zapne u kvalifikacijama.

Europske reprezentacije na Svjetsko prvenstvo mogle su se plasirati izravno, njih tri (osvajači medalja: Španjolska, Hrvatska, Norveška) i još 10 u dvije utakmice kvalifikacija koje će se igrati u lipnju.

U tim kvalifikacijama naći će se Francuska, Njemačka, Švedska, Island, Mađarska, Portugal, Češka, Austrija, Bjelorusija...

Dosad poznati sudionici Svjetskog prvenstva 2021.:

DOMAĆIN: Egipat

SVJETSKI PRVAK: Danska

S EUROPSKOG PRVENSTVA: Španjolska, Hrvatska, Norveška

S AFRIČKOG PRVENSTVA: Alžir, Angola, Demokratska Republika Kongo, Maroko, Tunis, Zelenortski Otoci

S AZIJSKOG PRVENSTVA: Bahrein, Japan, Katar, Južna Koreja

S PRVENSTVA SREDNJE I JUŽNE AMERIKE: Argentina, Brazil, Urugvaj

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider