Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"posljednji komadić slagalice"

Duboki naklon za Červara: "Mađioničar! Ako netko zaslužuje zlato u nedjelju - to je on"

Hrvatskom izborniku posvećena je posebna pozornost na službenoj stranici Europskog rukometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na službenoj stranici Europskog rukometnog prvenstva dan uoči finala između Hrvatske i Španjolske objavljen je tekst u kojem se veliča Lino Červar.

"Mađioničar i posljednji komadić puzzle koji nedostaje", naslov je svojevrsne ode Červaru od strane organizatora rukometnog Eura.

"Ako netko ove nedjelje zaslužuje osvojiti zlatnu medalju, onda je to Lino Červar", naglašavaju iz EHF-a, podsjećajući kako je Červar prvi put preuzeo hrvatsku reprezentaciju u trenutku kad je dotaknula samo dno i na Europskom prvenstvu 2002. u Švedskoj bila najlošija od svih 16 ekipa koje su sudjelovale.

U iduće dvije godine s Hrvatskom je osvojio Svjetsko prvenstvo (2003.) i Olimpijske igre (2004.), a baš od tog olimpijskog finala u Ateni hrvatski rukomet čeka na zlato.

"Červar je 2010. završio posao izbornika hrvatske reprezentacije i postao trener makedonskog Metalurga iz Skoplja, a njegovi nasljednici - Slavko Goluža i Željko Babić - iako su bili uspješni, nikad nisu uspjeli ući u neko finale s Hrvatskom. Červar je vraćen u reprezentaciju uoči Europskog prvenstva 2018. na kojem je Hrvatska imala misiju osvojiti zlato, ali zbog mnogih ozljeda, uključujući i onu Domagoja Duvnjaka, Hrvatska je tada kao domaćin propustila polufinale. Mnogi su mislili da bi Červar mogao odustati, ali ostao je i poručio kako mu je ovo zadnji Euro, uz nadu da će uzeti zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju", piše ehf-euro.com.

gol expired EHF objavio nominacije za najbolje na rukometnom Euru, u konkurenciji i petorica Hrvata divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider