Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Svi će se poskliznuti"

Rukometna legenda u Dnevniku Nove TV: "Hrvatska ima materijala da traži polufinale"

Reporter Nove TV Stipe Sladoljev razgovarao je s proslavljenim bivšim reprezentativcem hrvatske reprezentacije.

Ivica Obrvan i Stipe Sladoljev (GOL.hr)

Dva boda su tu, Hrvatska je pobijedila Island i mirno čeka Japan u nedjeljnom srazu drugog kola skupine C. Trijumf Kauboja u Dnevniku Nove TV prokomentirao je Ivica Obrvan, proslavljeni rukometaš i bivši hrvatski reprezentativac.

Imaju li gledatelji i navijači razloga za zadovoljstvo nakon ovakvog starta na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019.?

"Imamo razloga, prije svega zbog pobjede, jer uvijek je ta prva utakmica teška. Zasluženo smo pobijedili jednu čvrstu i odličnu ekipu Islanda. U ovom trenutku nemamo vremena za neku dublju analizu, ali ono što treba naglasiti da smo u dva navrata izuzetno kvalitetno reagirali, pri kraju prvog i pri kraju drugog poluvremena."

Što je bilo dobro, a što nešto manje dobro?

"Pa mislim da nakon ove utakmice možemo istaknuti samo pozitivne stvari - to vraćanje nakon vodstva reprezentacije Islanda, vrlo dobru obranu 5-1 na čelu s Domagojem Duvnjakom gdje je on zatvorio u ključnim trenucima protok lopte između vanjskih pucača Islanda i time omogućio Marinu Šegi da s ostatkom naše obrane napravimo preokret i dođemo do ključnih lopti s kojima smo na kraju napravili preokret. U napadačkom dijelu treba izdvojiti Luku Stepančića koji je odigrao perfektnu utakmicu, potpomognut Lukom Cindrićem. Iako kao trener nikad ne volim izdvajati pojedince jer ovo je kolektivni sport, mislim da su to ta tri-četiri igrača koji su iznijeli teret. Mi imamo takvu kvalitetu da će netko drugi na idućim utakmicama doći do izražaja."

Obično se kaže da je prva utakmica najvažnija, a to ovdje pogotovo vrijedi jer smo se ovom pobjedom približili onom minimalnom cilju - ulasku među sedam i mjestu u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Ali, možemo li se nositi s onima koji su uoči ovog Svjetskog prvenstva proglašeni najjačima (Nijemcima, Dancima, Francuzima...)?

"Svjetsko prvenstvo je nepredvidljivo, dugačko. Nema reprezentacije koje će u jednom dahu odigrati cijeli turnir, svatko će se negdje jednom poskliznuti ili imati loš dan. E sad, pitanje je kad će se kome to dogoditi. Ovo je bilo otvaranje malo iznad očekivanja što se tiče prikazane igre jer nismo igrali s Bahreinom ili Japanom. Optimizam postoji, a hrvatska reprezentacija nikad se ne smije zadovoljavati sa sedmim mjestom, ovdje ima materijala da traži polufinale u svakom slučaju."

Što se tiče pojedinaca za istaknuti?

"Možda tih Šeginih 12 obrana nije kao 20, ali postotak je jako visok. Ključne obrane su bitne, sjetimo se one kod dva razlike za Island 10-ak minuta prije kraja iz koje se rodila kontra i preokret. Općenito smo za sami start izgledali više nego dobro."

 
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider