Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slavlje Makedonaca

Prvo iznenađenje na Svjetskom prvenstvu: Srebrni iz 2015. izgubili u zadnjim sekundama

Drugi dan Svjetskog rukometnog prvenstva otvoren je dvobojima u Munchenu i Kopenhagenu.

U prvom kolu skupine B Svjetskog rukometnog prvenstva 2019., gdje je smještena i hrvatska rukometna reprezentacija, Makedonija je s 38:29 pobijedila Japan.

Makedonci su opravdali status favorita što se ne može reći za Katar koji je iznenađujuće poražen u skupini D od Angole. Bilo je 24:23.

Dvoboj koji je nas definitivno više zanimao bio je onaj između Makedonaca i Japanaca u minhenskoj Olympiahalle. Tu se Japan, kojem je na klupi Islanđanin Dagur Sigurdsson (čovjek koji je s Njemačkoj prije tri godine osvojio Europsko prvenstvo), dobro držao samo u ranoj fazi utakmice. Njihovo posljednje vodstvo na utakmici bilo je 4:3, a kad su Makedonci to okrenuli na 4:7, do kraja su samo bildali svoju prednost.

Na odmor se otišlo s 18:13 za Makedoniju, a dvoboj je završio s konačnih +9.

Najzaslužniji za trijumf Makedonaca bio je legendarni Kiril Lazarov koji je postigao osam golova i bio je najefikasniji igrač utakmice. Veliki doprinos dali su i Dejan Manaskov sa sedam te Stojanče Stoilov sa šest.

Luda utakmica otišla na stranu Angole

U utakmici koja se igrala u Kopenhagenu u sklopu skupine D dogodio se iznenađujući skalp Angole nad Katarom. Prije četiri godine, kad se na njihovom tlu igralo Svjetsko rukometno prvenstvo, Katar je bio prava senzacija i odjurio je čak do finala gdje ga je porazila Francuska, ali evo sad im je u Danskoj krenulo loše. Izgubili su od Angole - reprezentacije koja se jedva plasirala na svjetsku smotru, zahvaljujući osvojenom trećem mjestu na Afričkom prvenstvu.

Na iznenađenje je mirisalo već u prvom poluvremenu koja je Angola riješila u svoju korist s 12:8. Ipak, u nastavku se Katar trgnuo i, nakon što je u jednom trenutku gubio sa četiri razlike (17:13), u samoj završnici uspio preokrenuti tu u svoje vodstvo 23:22.

Ali, Angola je iskoristila svoja dva posljednja napada na utakmici, Katarani svoje uprskali i ostali bez dva velika boda.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider