Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
stručna analiza

Obrvan analizirao Červarovu taktiku, vratare i igru obrane: "Protiv Nijemaca imamo veliku šansu, ali…"

Stručni komentator Nove TV Ivica Obrvan prokomentirao je iznenađujući poraz hrvatske reprezentacije u dvoboju s Brazilom...

Ivica Obrvan i Saša Lugonjić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Hrvatska je iznenađujuće izgubila od Brazila u drugom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. , a stručni komentator Dnevnika Nove TV Ivica Obrvan analizirao je utakmicu.

''Svi smo šokirani, naravno da nitko nije očekivao ovaj poraz od Brazila, pogotovo nakon onako superiornih igara hrvatske reprezentacije u prvom krugu natjecanja. Rekao sam na početku natjecanja da na europskim ili svjetskim prvenstvima ne postoji reprezentacija koja neće imati loš dan, nekakav gubitak boda ili dva, samo je pitanje kada će se to dogoditi. Hrvatskoj se to dogodilo upravo danas, možda kada o tome nismo ni razmišljali. Izgubili smo jednu vrlo važnu utakmicu, ali još uvijek smo u igri s preostale dvije'', kazao je Obrvan.

Spomenuli smo u javljanju Vlade Bobana iz Kölna igru "7 na 6", koju su mnogi hvalili nakon utakmice sa Španjolskom, kada je to izgledalo jako dobro, a danas upravo suprotno. Hrvatska je primila mnogo golova kada je napadala sa sedam igrača. Kako ste vi danas doživjeli tu taktiku i općenito kako gledate na nju ?

''To pravilo '7 na 6' kod nas trenera izazvalo je različite reakcije. Imate utakmicu kada vam to izgledala savršeno, a imate utakmicu kada ništa ne funkcionira, kao što je bila ova danas. Mogu reći svoj stav: mislim da je to pravilo potpuno promijenilo rukometnu igru ili ga još uvijek mijenja, a razlog je taj što, po meni, dobri igrači ispadaju slabiji, a slabiji igrači dobivaju šansu da nešto naprave u toj šahovskoj partiji kada protivnik napada bez vratara. Ako se to već pravilo primjenjuje, nastojao bih ga limitirati na pet ili šest napada tijekom utakmice, pa ga koristite taktički kada želite.''

Vjerujete li u plasman u polufinale nakon poraza od Brazila?

Ukupno glasova:

Do sada smo bili oduševljeni predstavama naših vratara. Ni danas nisu bili loši, ali to nije bilo kao u dosadašnjim utakmicama. Vratari su isticali važnost igre naše obrane, a danas ta obrana, nažalost, nije bila na potrebnoj razini.

''U prvom poluvremenu primili smo 17 golova, što je jako puno. Šego je do danas cijeli turnir bio na jednom vrlo visokom nivou. Obrana je bila ta koja je brazilskim šuterima omogućavala da lagano dolaze do pozicije za šut, njihovi pivoti su se dobro postavljali i elegantno prihvaćali lopte te realizirali šanse. Vratari su bili na streljani. Kada je Šego izašao, Stevanović nam je dao dobre prilike da se vratimo nazad. Nažalost, velika potrošnja energije protiv njihove odlične obrane nije nam dala prostora da drugo poluvrijeme odigramo bez pogreške i napravio preokret.''

Bezidejnost u napadu bila je jasno vidljiva. Brine li vas to s obzirom na to što nas čeka u nastavku natjecanja, a to su utakmice s favoritima skupine Njemačkom i Francuskom.

''Ovo je bila jedna od tih utakmica gdje je bila nagazna mina. Mi smo tu uvjetno rečeno poginuli, ali imamo šansu da se izvadimo. Što se tiče protivnika i kako sam ih vidio, Nijemci su jedna netalentirana momčad, s puno fizike i puno snage, igraju potpuno drugačiju obranu nego Brazilci. Mislim da imamo velike šanse pod uvjetom da ne razmišljamo puno o ovom porazu, nego da se za 180 stupnjeva okrenemo prema Nijemcima“, zaključio je Obrvan.

Hrvatska šokantno poražena od senzacije Svjetskog prvenstva, šanse za polufinale sve manje! Luka Stepančić (Foto: AFP) Lino Červar (Foto: AFP) Luka Cindrić (Foto: AFP) +3 Haniel Langaro (Foto: AFP)


 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider