Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
cindrić opet ozlijeđen

Červar komentirao debakl napada 7 na 6: ''Nismo imali sreće, ali nismo je možda ni zaslužili''

Lino Červar komentirao je prvi poraz Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Lino Červar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prvom susretu drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. u Njemačkoj i Danskoj, hrvatska rukometna reprezentacija je u Kölnu neočekivano izgubila od Brazila 26-29 (13-17) ugrozivši plasmanu u polufinale.

''Nažalost, oni su zaslužili pobjedu. Nismo imali dobar ulazak u utakmicu, napravili smo previše tehničkih pogrešaka i, naravno, da je to potrošilo ekipu. I kad smo stigli na gol razlike, primili smo šokantan gol. Ispalo je kao da su oni više željeli pobjedu nego mi. Opet bih stao na stranu igrača. Moram napomenuti da Cindrić nije mogao igrati, ima problema s ozljedom. No u svakom slučaju možemo igrati bolje nego što smo igrali danas'', izjavio je Lino Červar za RTL.

Izbornik je potom upitan o riziku igre sedam na šest, što je ispalo kao potpuni debakl jer je Hrvatska primila čak osam golova na prazna vrata.

''Imali smo problema s 5-1 obranom i morali smo nešto poduzeti. Nije išlo, ali pokušali smo sve. Nismo imali ni malo sreće, ali možda nismo ni zaslužili. Pored svega, ne mogu previše kritizirati igrače. U dobru i zlu ja sam uz njih'', rekao je hrvatski izbornik te nastavio:

''Danas nije bila čvrsta obrana, posebno u prvom poluvremenu. Nismo to neutralizirali, tek smo u drugom poluvremenu bolje reagirali. Obrana nije bila kao prije, čvrsta i homogena. Moram reći da smo se u drugom poluvremenu homogenizirali, ali obranu nismo mogli dobiti u kontinuitetu. Imali smo problema s dubokom obranom šest na šest i zato sam išao sedam na šest. Sa šest na šest smo vrlo teško davali golove i kad se sve uzme u obzir, kako je to moglo drugačije završiti. Teško mi je pao poraz, ali nema nam druge i moramo dati sve od sebe do kraja'', zaključio je Červar.

Vjerujete li u plasman u polufinale nakon poraza od Brazila?

Ukupno glasova:

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider