Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Otkrio što očekuje

Lino Červar za Dnevnik Nove TV: ''Prihvaćam to kao izazov i to nam treba biti motivacija''

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar u utorak je objavio konačan popis igrača na koje računa za Svjetsko prvenstvo, koje 10. siječnja počinje u Njemačkoj i Danskoj.

Lino Červar (GOL.hr)

A kakvu Hrvatsku očekuje, zašto je promijenio odluku da sa sobom vodi 16 igrača te je li mu lakše ići na Svjetsko rukometno prvenstvo 2019 bez tereta favorita za osvajanje medalje, izbornik Lino Červar otkrio je reporteru Nove TV Stipi Antonijeviću.

''Ja to prihvaćam kao izazov, za mene i za momčad. Malo smo prorijeđeni, ima nekoliko ozlijeđenih igrača, ali mislim da to moramo pretvoriti u motivaciju. Da se još jednom dokažemo na velikom natjecanju. Naravno da bi htjeli da ispuno naš prvi cilj, a to je da se plasiramo na Olimpijske igre. A poslije kako stvar bude išla, naravno da želimo što dalje'', rekao je Lino Červar za Dnevnik Nove TV, nakon što je objavio konačni popis za Svjetsko prvenstvo.

''U grupi smo s europskim prvakom, pa se križamo sa svjetskim prvakom i domaćinom Njemačkom i moramo ići utakmicu po utakmicu. Prvo trebamo proći prvi krug, jer tri reprezentacije idu dalje. Prvu igramo protiv Islanda, teška utakmica, očekujemo jako motiviranog protivnika i moramo upravo tu pokazati da imamo još veću volju nego oni, ali moramo pokazati mudrost i dobro igrati, jer jedino to donosi pobjedu'', objasnio je Červar najavivši prvu utakmicu između Hrvatske i Islanda.

Prvotno ste pričali da ćete voditi sa sobom 16 igrača. Što vas je natjeralo da promijenite plan i odete na 18?

''Stjecaj okolnosti, zbog toga što smo imali dvije povrede, da proširimo igrački kadar u smislu da bi mogli odmijeniti ove ostale igrače koji igraju.''

Ovo Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj jedno je od rijetkih u posljednjem desetljeću na koje Hrvatska možda ne ide kao najizrazitiji favorit za medalje. Je li to olakšavajuće za vas i igrače?

''Dvije stvari su tu. S jedne strane da, s druge strane nije. Mislim da bi mi to trebali više pretvoriti u pozitivu baš kad ne računaju na nas, da mi damo nešto. To je onaj pozitivni prkos gdje želiš nešto dokazati. Ja znam da ljudi od nas uvijek puno očekuju poput drugih sportova, jer smo ih navikli da stalno u kontinuitetu osvajamo medalje'', izjavio je hrvatski izbornik te nadodao:

''Međutim, mogu se pohvaliti s našom reprezentacijom, i oni izbornici koji su bili nakon mene, da smo zadržali vrh svjetskog rukometa i da smo uvijek među pet. To je ipak jedan veliki uspjeh jednog sporta koji ima 209 saveza.''

I za kraj. Kakvu Hrvatsku možemo očekivati, hoćemo li vidjeti jednu bržu, moderniju igru?

''Moderno igra onaj koji pobjeđuje. To je moderna igra. Znam da se sada igraju dva sustava, 'run and gun' i nešto što se zove kompetentnost. Ovo drugo je znanje vještina, a ja bih volio da mi ponekad upotrijebimo mudrosti, znanje i vještine, jer ti igrači koji to imaju diktiraju igrom. Oni imaju jedno strašno samopouzdanje i vode igru, dok protivnik pleše'', zaključio je Lino Červar.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider