Lino Červar je u neviđenom naletu bijesa žestoko kritizirao danski sudački par (Martin Gjeding i Mads Hansen) koji je dijelio pravdu na utakmici Hrvatska - Njemačka.

"Išlo je nama, išlo, samo suci nisu dozvolili. Ovo je bila pljačka koju je vidio cijeli svijet rukometni. Ovo nije prvi put. Suci su nam oteli prvenstva 2008., 2009. i 2010. To treba reći javno, bez da se netko uvrijedi. Ne smije se dozvoliti da suci amateri odlučuju o našim sudbinama, da nam uzmu pobjedu iz ruke", grmio je Červar.

"Mi smo njih nadigrali, pred njemačkom publikom smo bili bolji. Mi građani Hrvatske moramo se boriti za ponos i dostojanstvo. Na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj mi smo imali loše suđenje, ali se nismo bunili jer smo računali da ćemo i ovdje imati korektno suđenje", bjesnio je Červar u izjavi za RTL, nabrajajući dalje:

"Međunarodni olimpijski odbor bi trebao reći svoje. Ovo je bila krađa samo takva, uzeli su nam čistu pobjedu."

Anketa

Jesu li Hrvatsku izbacili suci?

  • glasova
  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete

Uzeo je tek mali odmak od komentiranja sudaca.

"Ipak čestitam svojim igračima, borili su se."

I onda se vratio sucima.

"Ovo je problem rukometnog sporta gdje se mora s tim prekinuti, ovo je naprosto, kako bih rekao. Bespotrebno je uopće igrati kad se zna tko će pobijediti. Ove suce odmah treba eliminirati, ovo je bila krađa i to će reći svaki čovjek u svijetu koji je gledao utakmicu. Ako se ne bunimo, gazit će nas cijeli život. Moramo imati glas, i ponos poput zemalja iz zapadne Europe. Ovo je lopovluk, čisti lopovluk", zaključio je Červar.

Rezultati by SofaScore