Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
heroj španjolske pobjede

Veliki Arpad Šterbik ostao skroman u pobjedi: "Dao sam svoj mali doprinos"

Jedan od heroja španjolske pobjede bio je i po mnogima najveći vratar svih vremena Arpad Šterbik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska je prvi put u povijesti osvojila naslov europskog prvaka pobjedom protiv Švedske nakon preokreta. Španjolski vratar Arpad Šterbik bio je jedan od heroja pobjede: imao je osam obrana samo u drugom dijelu i dobio je nagradu za najboljeg igrača finala. Uspjeh je još veći kada se uzme u obzir da je na prvenstvo stigao "iz aviona".

"Mislim da su u finalu igrale dvije najbolje ekipe ovog trenutka u Europi. Šveđani su izbacili Hrvatsku i Dansku, a mi Njemačku i Francusku. Šveđani su jako dobra momčad, ali nisu imali odgovora na našu igru u obrani u drugom dijelu utakmice. Drago mi je što sam bio dio ove momčadi i što sam dao svoj mali doprinos da Španjolska po prvi puta osvoji naslov prvaka Europe", kazao je vratar rođen u Senti, kojeg je Ribera pozvao samo za polufinale i finale.

David Balaguer je s pet golova bio jedan od najboljih strijelaca Španjolske.

"Znali smo da će biti teško jer Šveđani igraju isto kao i mi. Gotovo da smo imali iste uspone i padove tijekom ovog prvenstva, iznenadili smo favorite na papiru. Napravili smo veliki preokret u drugom dijelu, ali samo zato što smo nakon lošeg prvog poluvremena izašli odlučni da pobijedimo".

Njegov izbornik Jordi Ribera istaknuo je obranu kao najvažniju za veliki preokret.

"Mislim da smo napravili čudo u drugom poluvremenu, a za to je zaslužna samo obrana. Šveđani su dominirali u prvom poluvremenu i pokazali da nisu slučajno u finalu. Ovo je velika nagrada za trud i borbu mojih igrača", kazao je Ribera, koji je pohvalio organizatora.

Švedski izbornik Kristijan Andersson priznao je da je Španjolska zasluženo pobijedila.

"Čestitam Španjolskoj, zaslužili su naslov. Mi smo u prvom poluvremenu igrali kao europski prvaci, ali samo u prvom poluvremenu. Španjolska je podigla razinu obrane do savršenstva i natjerala nas na pogreške. Jednostavno, bili su bolja momčad. Čestitam Hrvatskoj na sjajno organiziranom prvenstvu, jako dobro smo se osjećali i u Splitu i u Zagrebu", kazao je Andresson.

Švedski igrač Jesper Nilsen izabran je u najbolju sedmorku prvenstva, a finale je okončao s pet golova.

"Naravno da sam ponosam što sam u najboljoj postavi prvenstva, ali bih se toga odrekao za zlato. Španjolci su zaslužili zlato".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider