Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Radio čuda protiv Srba

Švedski "luđak" za GOL.hr: "Hrvatska nije samo Duvnjak, Cindrić je među najboljima na svijetu"

Uoči "biti ili ne biti" za Šveđane razgovarali smo s jednim od njihovih glavnih aduta u večerašnjoj utakmici protiv naše reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uvjerljivo najbolje vratarsko izdanje, ne samo u četiri dosad odigrane utakmice u Spaladium Areni već i na čitavom Europskom rukometnom prvenstvu, prezentirao je Mikael Appelgren.

Naš Mirko Alilović vrlo je dobro potegnuo protiv Srbije, Ivan Stevanović imao je odličnu rolu s Islandom, ali ono što je Appelgren radio na utakmici Švedska - Srbija spada u domenu rukometnih čuda.

Već do poluvremena imao je 12 obrana, utakmicu je završio s 19, a posebno treba istaknuti kako je među njima bilo i dosta zicera koje je skinuo srpskim rukometašima, naročito u prvom poluvremenu. Jednostavno im je "ušao u glavu", čitao sve što su htjeli i priskrbio svojoj reprezentaciji velikih šest golova viška već na polovici utakmice.

"Bila je to ključna utakmica za nas jer nakon onako lošeg izdanja s Islandom prijetila nam je opasnost da uopće ne prođemo u drugi krug, što bi za Švedsku bila prava katastrofa. Obrana nam je bila odlična, ja sam imao nekoliko dobrih intervencija i kontrama smo napravili lijepu razliku", rekao nam je Appelgren, koji, kao i drugi švedski reprezentativni vratar Andreas Palicka, brani za njemačkog prvaka Rhein-Neckar Lowen.

Appelgrenov nastup, pogotovo u prvom poluvremenu, bio je impresivan.

"Hvala vam, utuvio sam si u glavu da je ovo utakmica koju moramo pobijediti i u kojoj moram biti na top-razini. Jako sam sretan što sam u takvom trenutku, kad nije bilo nikakvog prostora za kalkulacije, bio na visini zadatka."

Kad smo mu rekli da se nadamo kako neće i danas biti tako dobro raspoložen, Appelgren se nasmijao i najavio okršaj s našom reprezentacijom:

"Protiv Hrvatske bih volio da još jednom odigramo ovako u obrani i postignemo što više lakih golova iz kontri. U vašoj utakmici sa Srbijom izgledali ste kao mi, brze kontre i vrlo dobra obrana, a ktome imate i ovu publiku na svojoj strani."

O atmosferi u Spaladium Areni htio je još reći i ovo:

"Ja dugo igram u Bundesligi, ovo je jedna od najboljih publika pred kojima sam nastupio. Fantastična atmosfera, veliku buku stvaraju ovi navijači."

Poput svojih reprezentativnih kolega, Duvnjakovih suigrača iz Kiela Ekberga i Nilssona, i Appelgrenu je žao što Domagoj ne može igrati.

"Šteta zbog njega, nadam se da će se stvarno vratiti u idućoj fazi natjecanja. Ali, Hrvatska nije samo Duvnjak, Luka Cindrić je jedan od najboljih svjetskih playmakera, a Marko Mamić jedan od najboljih mladih šutera. Da ne bi bilo zabune, ne samo njih dvojica. Hrvatska je sjajno pokrivena na svim pozicijama."

Na koncu smo i Appelgrena upitali koje je pravo lice Švedske - ono iz prvog kola protiv Islanda ili iz pobjede nad Srbijom?

"Želim vjerovati da je to ono iz utakmice sa Srbijom, a ne s Islandom. Vidjet ćemo."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider