Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Oprezni uoči Hrvatske

Duvnjakovi suigrači iz Švedske: "Ne odgovara nam na poruke, žao nam je zbog njega"

Dvojac iz švedske reprezentacije u Kielu igra skupa s najvećom hrvatskom zvijezdom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon utakmice Švedska - Srbija (30:25), u mix-zoni Spaladium Arene svoje dojmove prenijeli su Niclas Ekberg i Lukas Nilsson, dvojac koji u Kielu igra s našim Domagojem Duvnjakom.

Ekberg je kapetan švedske reprezentacije i senator u najtrofejnijem njemačkom klubu u kojem mu se Duvnjak priključio prije tri i pol godine.

"Vrlo sam tužan zbog njega, on je vođa Hrvatske i sigurno veliki gubitak, koliko god vam i drugi igrači imali dosta kvalitete. On obično uzima dosta odgovornosti, sad će se to raspodijeliti na neke druge igrače, pa ćemo i mi manje znati što očekivati. Nisam se čuo s njim, poslao sam mu poruku podrške i rekao da mi je istinski žao, ali nije mi odgovorio. Razumijem ga, vjerojatno je strašno razočaran, i ja bih bio na njegovu mjestu, to je prava katastrofa", rekao je Ekberg, dodavši:

"Pričali smo u Kielu dosta o ovom Europskom prvenstvu. Znam koliko je želio nastupiti ovdje, napravio je sve što je mogao da se oporavi, pa mogu misliti koliko ga je sve ovo pogodilo.

Koje je pravo lice Švedske - ono u pobjedi nad Srbijom ili u porazu od Islanda?

"Ha, volio bih vam reći da je naše pravo izdanje ovo iz prvih 30-ak minuta protiv Srbije, ali vidjet ćemo zapravo je li to još tako. Imali smo dosta emocija koje su nam nedostajale u prvoj utakmici gdje smo zadnjih 20 minuta igrali odlično, ali tad je već sav stres nestao, gubili smo 21:11, nije bilo pritiska, pa smo se opustili i smanjili razliku.

Tko vas je zasad najviše oduševio od hrvatskih rukometaša na Euru?

Ukupno glasova:

O samoj utakmici protiv Srbije i onome što Šveđane čeka - okršaju s našom reprezentacijom - Ekberg kaže:

"Kad imate ovakvog vratara iza sebe kao što je bio naš Appelgren, znate da možete napraviti i neke pogreške u obrani. On nam daje dodatno samopouzdanje prije svega, bit će to zanimljiva utakmica protiv Hrvatske koja ima igrače svjetske klase svugdje, morat ćemo dobro paziti. Toliko ih ima koji su jako dobri i igraju u jakim ligama, a k tome ih nose navijači. Da, s reprezentacijom koju imaju i atmosferom u dvorani zaista jesu favoriti, ne samo protiv nas već i na cijelom turniru."

Zanimljivo, i Ekberg i Lukas Nilsson imali su identičan učinak u švedskoj pobjedi protiv Srbije (četiri gola iz sedam pokušaja).

I dok je Ekberg svima dobro poznat, taj Nilsson nema još niti 22 godine, a već sad polako postaje jedan od glavnih u švedskoj reprezentaciji. U Kiel je stigao prije godinu i pol iz švedskog Ystadsa.

"Danas smo odigrali tip rukometa kakav želimo igrati. U petak smo bili previše nervozni, nadam se da nećemo biti takvi i protiv Hrvatske jer bismo mogli teško stradati."

Nilssonu je također jako žao što neće biti Duvnjaka.

"Hrvatska je izgubila Duvnjaka koji je najbolji igrač. U Kielu sam kratko, ali sam se dobro uvjerio kakav je on igrač. Vrlo je važan i u obrani i u napadu, ali Hrvatska ima toliko dobrih i vještih igrača tako da nas svejedno čeka teška misija."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider