Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Očekuje se oko 100.000 navijača

Sve je spremno: "Nema igrača koji se ne naježi kad uđe u Spaladium arenu''

Splitska dogradonačelnica Jelena Hrgović u četvrtak je u zgradi gradske uprave primila izaslanstvo Europskog i Hrvatskog rukometnog saveza, a povodom sutrašnjeg otvaranja EP-a u Spaladium areni izjavila je da je sve spremno za početak natjecanja tijekom kojeg se u četiri grada očekuje više od 100 tisuća navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Europske rukometne federacije Michael Wiederer otkrio je da vlada veliki interes za natjecanje, da je Hrvatska prva država u Europi koja će po drugi put biti domaćin Europskog rukometnog prvenstva, kao i da očekuje odličnu atmosferu u areni. Čak 175 zemalja pratit će ovo prvenstvo, s njega će izvještavati 130 medijskih kuća, a očekuje se da će u dvoranama biti 100 tisuća navijača.

"Europsko prvenstvo u rukometu je veliki događaj. Svi organizacijski odbori su se maksimalno potrudili. Ono što smo mi vidjeli je da prvenstvo praktički može započeti ovog trenutka jer je sve u potpunosti spremno", kazao je Wiederer. Još je rekao kako se Hrvatska dokazala kao odličan organizator takvih prvenstava, što je pokazala na prvom Europskom prvenstvu 2000., kao i da u Hrvatskoj postoji velik interes za rukomet, što je nagradila i Europska rukometna federacija.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac je istaknuo da je hrvatska rukometna reprezentacija svjetski brend i da igrači trebaju težiti tome da uvijek budu najbolji, dodavši kako Hrvatska ima prednost s obzirom da je domaćin.

"Nema igrača koji se ne naježi kad uđe u Spaladium arenu, kada prije utakmice čuje taktove naše himne i nema igrača koji u toj situaciji od sebe neće dati petsto posto. Izbornik nam je vrhunski, zna raditi s igračima. Moramo biti pametni, koncentrirani i hladne glave. Stvorit će se odlična atmosfera, u to ne sumnjam. Njihov rad će se pokazati i na terenu. Sve je to sport. Nedostaje nam zlato i to nam je cilj, ali, ako i ne budemo prvi, neće biti tragedija", poručio je Grahovac, dodavši kako naši igrači igraju u svjetski poznatim klubovima, pa se samim tim znaju nositi s pritiskom.

Za natjecanje je akreditirano 1260 novinara i tehničkog osoblja, za drugu grupnu fazu i polufinale ima još ulaznica, a u svim gradovima će na glavnim gradskim trgovima biti postavljene fun-zone, najavio je to direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvio Njirić koji je dodao da očekuju da će program natjecanja pratiti više od 60 milijuna ljudi, kao i da će više od 60 posto ulaznica kupiti turisti.

Dogradonačelnica Hrgović je rekla da u organizaciji EP-a volontira 300 ljudi, da je grad odradio najveći dio aktivnosti koji su potrebni za natjecanje te je dodala da vjeruje kako će sve proći u najboljem redu. Hrgović, kojoj je predsjednik Europske rukometne federacije Michael Wiederer poklonio rukometnu loptu, pozvala je sve sugrađane i goste da uživaju u sportu, ali i u Splitu.

Europsko rukometno prvenstvo održavat će se od 12. do 28. siječnja u Splitu, Poreču, Varaždinu i Zagrebu, a prva će se utakmica igrati u petak u Spaladium areni gdje Hrvatska dočekuje Srbiju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider