Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Igramo momčadski i sa srcem"

Španjolci otkrili tajnu finalnog uragana: "Ponosni smo, idemo sad piti"

Španjolska rukometna reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alex Dušebajev bio je, kao i obično, među najveselijim španjolskim rukometašima i nakon što su uraganskim preokretom svladali Švedsku i osvojili zlatnu medalju na Europskom prvenstvu.

"U prvom poluvremenu su bili bolji od nas stvarno, ali u drugom smo dobro otvarali, naša obrana 5-1 je bila fantastična, oni to možda nisu očekivali. Kad smo tako dobro otvorili, Arpad je bio fenomenalan na golu i to je njih uvelo u nervozu pa nisu znali što bi radili u napadu, bili su izbezumljeni", pričao je desni vanjski Kielcea:

"Znali smo da nemaju puno vremena da se pripreme za obranu 5-1, a to što je naš trener promijenio to na poluvremenu je za mene ključ finala."

Španjolska je da bi uopće se plasirala u polufinala morala eliminirati u izravnom okršaju dosadašnjeg prvaka Europe Njemačku, a onda i Francusku i Švedsku.

"Njemačka, Francuska i Švedska - to je sjajan niz. Ponosni smo na to. Mi možda nemamo toliko jakih šutera kao neke druge reprezentacije, ali igramo kao ekipa, uvijek do kraja sa srcem i evo, napokon smo osvojili to zlato", oduševljen je bio Dušebajev.

Španjolski vratar Rodrigo Corrales s Dušebajevom i Viranom Morrosom bio je najgrlatiji u slavlju nakon utakmice:

"Campeones, campeones! Idemo sad popiti nešto i proslaviti ovo", vikali su Španjolci.

I neka uživaju, potpuno su zaslužili...

Dojmove Šveđana sažeo je Hampus Wanne:

"Igrali su se s nama, bilo je vrlo teško igrati s njima u drugom poluvremenu. Nismo imali nikakvih rješenja, nismo u nekim napadima niti došli do mogućnosti da uputimo šut na gol, a kamoli da pričamo o kontrama koje su naše jako oružje. Sad smo tužni i razočarani, ali za nekoliko dana ćemo biti sretni zbog ove srebrne medalje. Pa, pobijedili smo Hrvatsku u Splitu, pobijedili i Švedsku u polufinalu ovdje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider