Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"I ja bih tako govorio"

Najbolji srpski rukometaš odgovorio Aliloviću: "U Splitu nas čeka meč života"

U splitskoj Spaladium Areni u petak starta Europsko rukometno prvenstvo za Hrvatsku i Srbiju.

Petar Nenadić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prvoj utakmici Europskog rukometnog prvenstva Hrvatska će u petak u Spaladium Areni igrati protiv Srbije.

Obje reprezentacije u petak su imale pripremne utakmice - Hrvatska je pobijedila Crnu Goru 25:22, a Srbija u Beogradu izgubila od Makedonije 29:32.

Poslije poraza od Makedonaca najbolji srpski rukometaš, srednji vanjski Petar Nenadić, osvrnuo se na izjavu našeg Mirka Alilovića koji je u najavi dvoboja s Crnom Gorom kazao kako "Srbija nije nikakva rukometna velesila".

"Žalosno je što nas svi gledaju kao autsajdere na osnovu rezultata poslednjih godina. Problem je što možemo svakog pobijediti, ali i od svakog izgubiti", rekao je Nenadić, dodavši:

"Hrvatska je jaka, igrali su 20 polufinala u posljednjih 15 godina. Da sam na njihovom mjestu isto bih to govorio, igraju na domaćem terenu, osvojili su mnogo medalja i imaju sva prava."

Nenadić, koji će na kraju ove sezone iz Fuchse Berlina prijeći u Veszprem, dao je i svoju najavu utakmice Hrvatska - Srbija.

"Ne treba nam veći motiv kada igraš protiv Hrvata u Hrvatskoj. Dosta naših igrača nije imalo priliku da igra u takvoj atmosferi, za neke će to biti iskustvo više, a za neke utakmica života."

Ilić: Hrvatska je možda i glavni favorit za zlato

Njegov reprezentativni suigrač, lijevo krilo Nemanja Ilić, tvrdi da ne postoji strah prije meča u rasprodanoj Spaladium Areni.

"Sve je to sport i na to smo navikli. Bit ćemo spremni za početak, igramo na startu protiv jednog od favorita turnira, a ja držim da je Hrvatska možda i glavni kandidat za europsko zlato."

Što očekujete od domaćina Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider