Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Treća medalja zaredom

Nikola Karabatić: "Svi smo očekivali da će Hrvatska igrati polufinale"

Nisu uzeli zlato, ali Francuzi ipak odlaze s još jednom medaljom iz Arene Zagreb.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije devet godina pobijedili su našu reprezentaciju i osvojili svjetsko zlato, a sad su se u Areni Zagreb morali zadovoljiti s brončanom medaljom.

Najboljim igračem utakmice za broncu proglašen je Nikola Karabatić koji je Dancima zabio devet golova, imao i nekoliko asistencija, a uz sve to odradio i lavovski posao u obrani.

"Bitna nam je bila ova medalja, da završimo s pobjedom i puno nam ovo znači. Imamo nekih igrača u ekipi koji nikad nisu osvojili medalju, oni su rekli 'momci, idemo ovo osvojiti, možda nikad više nećemo imati ovakvu priliku'. Zbog toga smo dali sve od sebe i odigrali lijepu utakmicu. Opet smo ušli u polufinale, opet osvojili medalju i to nam je treća uzastopna na velikim natjecanjima. Ne znam baš tko se može pohvaliti s takvim uspjehom", ponosan je bio Karabatić.

Htio je reći još i ovo:

"Završili smo turnir samo s jednim porazom, dok je jedna Švedska finale izborila s tri poraza, a Španjolska s dva."

Bilo je dosta rezultatskih iznenađenja?

"Znali smo da će biti dosta otvoreno, a to se i dogodilo. Hrvatska nije ušla u polufinale, a svi smo očekivali da uđu. Norveška ima samo dva poraza čini mi se, ni njih nije bilo u polufinalu. S druge strane Češka je dobila Dansku i zamalo ušla u polufinale, a Mađarska ispadne već u skupini. To je dobro, to je lijepo za rukomet, to znači da je europski rukomet dosta jak, da svatko svakoga može pobijediti."

Jeste li bili razočarani slabom posjetom u samoj završnici nakon što je Hrvatska ispala?

"Ha, naravno da nam je ljepše igrati pred punim tribinama. Bilo je malo čudno u polufinalu tako velikog natjecanja pred polupraznom dvoranom, ali nismo baš previše mislili o tome, brzo smo se skoncentrirali na utakmicu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider