Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Fantastični Karabatić

Rukometni klasik za treće mjesto: Francuska pobijedila Dansku i uzela broncu

Rukometne velesile mnogi su vidjeli u finalu, ali morali su se zadovoljiti borbom za treće mjesto.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuska je u utakmici za treće mjesto Europskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj s pobijedila Dansku s 32:29 i osvojila brončanu medalju.

Francuzi su nakon početnog danskog vodstva potkraj prvog dijela došli do prednosti od četiri gola, a tu prednost su održavali veliki dio drugog dijela.

Sedam minuta prije kraja Dancima se ukazao tračak nade, smanjili su na 26:28 i imali čistu kontru koju su spriječili rumunjski suci dosudivši nepostojeće korake danskom igraču. Nakon toga je igrač utakmice Nikola Karabatić s dva gola opet odveo Francuze na +4 i svjetski prvaci ipak s medaljom odlaze iz Hrvatske.

Najbolji u redovima Francuske bio je Nikola Karabatić s devet golova iz 11 pokušaja i šest asistencija. Cedric Sorhaindo, Kevin Mahe i Luc Abalo su zabili po pet, dok je na strani poraženih sjajan bio Hans Lindberg s 12 golova iz 14 šuteva.

Francuskoj je ovo peta medalja na Europskim prvenstvima i druga brončana. Zlata su osvajali 2006., 2010. i 2014., dok su prvu broncu osvojili 2008. godine. Danska je ostala na šest medalja: dva zlata, jedno srebro i tri bronce.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider