Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sasvim iskreno

Nikola Karabatić: Hrvatska – Francuska prije je bio rukometni Clasico, a sad...

Zastrašujuća je lakoća kojom Francuzi nižu pobjede na Europskom rukometnom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuska je s pola gasa deklasirala Srbiju i stigla na koračić od polufinala Europskog rukometnog prvenstva. Ipak, unatoč svim pobjedama na ovom turniru i kiksevima suparnika, Francuzi još uvijek nisu sigurni za polufinale (u nekom ludom krugu s Hrvatskom i Švedskom mogu ispasti), makar je jasno da je to samo teorija i da će Les Experts biti u boju za medalje.

"Bila nam je važna utakmica, mi smo znali da Srbija ne može ni teoretski u polufinale, ali smo isto tako znali i da su oni reprezentacija s odličnim pojedincima. Bilo je bitno dobro igrati i pobijediti, prvih 15 minuta bilo je nešto nervoze, poslije toga smo ušli u utakmicu na pravi način, napravili razliku i mogli rotirati u drugom poluvremenu, što je uvijek dobro", rekao je nakon utakmice Nikola Karabatić.

"Ne znamo još što će nam trebati taj dan, sve će biti poznato nakon utakmice Švedska – Norveška. Glavno da mi dobro igramo i pobjeđujemo", kazao je Karabatić koji je cijelo drugo poluvrijeme odgledao s klupe.

"Ni u prijateljske utakmice ne možeš ići napola, a kamoli protiv Hrvatske u Areni"

Ne očekuje da će to biti slučaj u srijedu.

"Rukomet nije tenis ili odbojka, ako ne daš sve od sebe i 100 posto, onda sve vrlo brzo može otići u neželjenom smjeru. Ni u prijateljske utakmice ne možeš ići napola, a kamoli protiv Hrvatske u Areni, sa svim onim pritiskom koji će oni morati napraviti."

Konkretno, ako Francuska bude i prije utakmice sigurna za polufinale (ako Švedska ne pobijedi Norvešku), je li realno da ponovno Karabatić ne bude u igri, već na klupi?

"Ne, mislim da ne."

"Ne bih imao ništa protiv da se sretnemo u finalu"

Na upit kakvu taktiku spremaju za Hrvatsku, kratko je odgovorio:

"Pa, gledamo utakmice, moramo se spremiti. Ne mogu vam baš sve reći, haha."

Je li Hrvatska – Francuska najveći derbi svjetskog rukometa? Barem u ovoj novijoj eri?

"Ha, mislim da je od 2006. pa do Olimpijskih igara u Londonu 2012. to svakako bio, ali sad se već dugo nismo susreli na velikom natjecanju u polufinalu ili finalu. Lani smo trebali igrati finale Svjetskog prvenstva, ali je Hrvatska nakon dvaju produžetaka izgubila od Norveške."

Možda prilika dođe ovaj tjedan, pa se Hrvatska i Francuska nakon srijede susretnu i u nedjelju (ili finale ili utakmica za treće mjesto).

"Ne bih imao ništa protiv, ali daleko je još to."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider