Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Igrali smo perfektno"

Islanđani nabrijani nakon razbijanja Švedske: "Ako se ukaže šansa protiv Hrvata, zgrabit ćemo je"

Prvog dana Europskog rukometnog prvenstva jedini rezultat kojeg možemo zvati iznenađenjem je islandski trijumf u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Konačnih 26:24 ne oslikava pravi tijek događaja s utakmice Island - Švedska u Spaladium Areni. Doslovno od prve minute bila je to jednosmjerna ulica, Islanđani su potpuno deklasirali Šveđane, u 40. minuti imali i nevjerojatnih 21:11.

Iz njihove perspektive na odličan način su najavili nedjeljni sraz s našom reprezentacijom.

"Igrali smo perfektno 40-45 minuta, a onda smo sredinom drugog poluvremena upali u teško razdoblje kad ništa nismo uspijevali zabiti. Oni su se vratili sa svojom agresivnosti i približili nam se, ali smo srećom uspjeli zadržati koncentraciju i pobijediti", rekao nam je Runar Karason, strijelac pet pogodaka.

O utakmici protiv Kauboja kaže:

"Uh, Hrvatska je i inače vrlo dobra reprezentacija, a sad igra i kod kuće u ovakvoj atmosferi. Bit će jako teško, ali ako se ukaže ikakva šansa budite sigurni da ćemo ju zgrabiti. S Gojunom, Kopljarom i Vorijem igrao sam u PSG-u, to su moji dobri prijatelji i zbilja se veselim tom susretu."

Koliko daleko Island može na Europskom prvenstvu nakon ove pobjede?

"Ovo nam je veliki vjetar u leđa, malo smo bili poljuljani nakon dvaju poraza od Njemačke u pripremnim utakmicama. Pokazali smo kakva smo ekipa, imamo dobar momčadski duh i želim samo da idemo iz utakmice u utakmicu", poručuje Karason kojeg na upit o reprezentacijama najbližim osvajanju medalje kaže:

"Hrvatska, Njemačka i Danska, mislim da će te tri reprezentacije osvojiti medalju. A tko će biti zlatni, to ne znam."

Janus Smarason rezervna je opcija Islanda za Arona Palmarssona. U igri je proveo sedam minuta postigavši jedan pogodak.

"Bili smo vrlo uzbuđeni igrati ovdje nakon onih teških poraza od Njemačke. Ne znam baš možemo li ovo zvati senzacijom, što god drugi govorili mi, vjerujte, imamo dobru reprezentaciju", kazao je Smarason:

"Svatko očekuje da će Hrvatska pobijediti, ne samo nas u nedjelju već i na cijelom prvenstvu. Bit će teško, ali nećemo se predati."

Što mislite je li Duvnjak trebao biti na terenu kada se ozlijedio?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider