Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
otišao posljednji "mohikanac"

Igor Vori za Dnevnik Nove TV: "Rezultat nije neuspjeh. Ne treba brinuti za hrvatski rukomet"

Samo dan nakon što se oprostio od reprezentacije Igor Vori gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Igor Vori (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Proslavljeni hrvatski rukometaš Igor Vori gostovao je u Dnevniku Nove TV i komentirao nastup reprezentacije na Europskom prvenstvu kojem je bila domaćin.

Vori je nakon poraza od Francuske i oproštaja Hrvatske od borbe za medalje očekivano potvrdio odlazak iz reprezentacije. Posljednji član generacije koja je 2003. godine osvojila zlato na svjetskom prvenstvu u Portugalu rekao je zbogom.

S Hrvatskom je na svom posljednjem natjecanju osvojio peto mjesto, no nije nastupio u posljednjoj utakmici protiv Češke, već je njega Lino Červar zamijenio nasljednikom Tinom Kontrecom.

 

* Je li ovo peto mjesto neuspjeh?

 

"Neuspjeh je teška riječ u ovom trenutku. Prije svega treba odmorit glave i nakon toga sjest i vidjet što je bilo dobro, a što loše. Svi smo mi dali svoj maksimum. Nažalost nismo uspjeli ući u željeno polufinale, ali Hrvatska može biti ponosna i sretna, jer ima jako puno mladih igrača koji dolaze".

* Uskoro nam slijede nova velika natjecanja. Iduće godine je Svjetsko prvenstvo, pa godinu nakon Europsko i Olimpijske igre. Imamo li izbornika za ići dalje?

"To će odlučiti ljudi u Savezu. Možda ostane i aktualni izbornik Lino Červar. Najbitnije je da ne posustanemo, da podignemo glave i nastavimo dalje raditi, pa sam siguran da će rezultati doći".

* Španjolci su pokazali da su Francuzi ipak pobjedivi.

"Ja sam rekao prije utakmice da su za mene Španjolci favoriti. Francuzi su mi bili previše optimistični i mislim da ih je zavaralo nekoliko slabih utakmica Španjolske u skupini protiv Slovenije recimo".

* Imamo mnogo mladih igrača, niste zabrinuti za budućnost reprezentacije, možemo li onda očekivati i medalje na budućim natjecanjima?

"Možemo očekivati veliki entuzijazam i volju i borbu, sve dok su igrači u hrvatskom dresu. To su pokazali na ovom i svim prijašnjim natjecanjima".

* Je li vaša generacija bila čudo ili po tom principu rada mogu nastati novi Balići i Voriji?

"Mi smo jedini sport koji nema svoj dom. Teško je raditi u takvim uvjetima gdje nam djeca treniraju u šest, sedam ujutro u dvoranama koje nemaju rukometne gabarite. Unatoč tome i dalje izbacujemo puno mladih igrača, koji sve ranije odlaze u inozemstvo, ali vjerujem da ćemo i dalje napredovat i da ćemo imati rezultata kakve smo imali do sada". 

* Hoćete li i vi jednog dana biti trener i sudjelovati u stvaranju novih igrača?

"Imam još ponešto za reći u klupskom dresu"

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider