Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
analiza legende

Vujović secirao igru Hrvatske: Je li Červar dobro izabrao i zašto bi Srbija mogla biti pregažena

Veselin Vujović cijenjeni je rukometni stručnjak u svim zemljama bivše Jugoslavije, zbog čega je idealan sugovornik uoči susreta Hrvatske i Srbije u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veselin Vujović na Europsko prvenstvo u Hrvatskoj stigao je kao izbornik Slovenije. Radi se o stručnjaku koji je jako cijenjen na cijelom području bivše Jugoslavije: osim Slovenije trenirao je Zagreb, a svojedobno je bio i izbornik reprezentacije Srbije i Crne Gore. On je stoga idealan sugovornik uoči utakmice Hrvatske i Srbije (20:45), a svoja je mišljenja podijelio u razgovoru za portal Balkan-handball.

''Nema tog stručnjaka na svijetu koji može dobro procijeniti tu utakmicu. Srbija mora izaći borbeno, hrabro i muški. Mora svojim odnosom prema igri pokazati da je došla pobijediti. U takvim uvjetima može uspaničiti hrvatske igrače'', počeo je najavu Vujović, koji smatra da bi poraz od Hrvatske mogao dovesti do kraha Srbije.

''Ukoliko to Srbija ne uspije, može biti pregažena, a ta utakmica može obilježiti cijelo prvenstvo: može doći do raskola među igračima i trenerom, a teško se onda može motivirati za sljedeće protivnike. Mislim da Srbija može pobijediti Island, a nekom dubokom varijantom obrane može igrati i sa Šveđanima, makar je Švedska u ovom trenutku jako ozbiljna reprezentacija.''

Vujović je komentirao i Hrvatsku. Iako smatra da igra nije u skladu s rejtingom momčadi, Kauboje vidi barem u polufinalu.

''Čini mi se da Hrvatska igra lošije s obzirom na sastav i rejting koji ima. To su pokazali u nekoliko utakmica s nama uz ovo što sam gledao s Crnogorcima. Ali domaćin s tolikim brojem velikih i kvalitetnih igrača, oni će doći do polufinala. U polufinalima se igra na tom nivou, a i suđenje je na tom nivou da će biti jako teško. U svakom slučaju, i kod Hrvatske i kod Srbije nakon prvenstva neće sve ostati isto.''

Dobio je i pitanje kako mu se čini sastav koji je okupio Lino Červar, u kojem, čini se, nije bitno tko je mlad, a tko star, bitno je samo da se izgura prvenstvo.

''To je Červar, on uvijek tako nastupa. Puno radi na ambijentu u momčadi, vratio je neke igrače koji nisu bili tu, ne zbog kvalitete, nego godina, odnosa prema reprezentaciji. On je sve to vratio jer mi se čini da su se u Hrvatskoj uplašili za svoj najomiljeniji sport i da će sve napraviti da ponovno osvoje medalju i nastave kontinuitet. Ako jedna reprezentacija to ima, to je Hrvatska.''

Što očekujete od domaćina Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu?

Ukupno glasova:

Kao ključno pitanje s kojim će se Hrvatska susresti Vujović vidi reakciju veterana na moderni, brzi i energetski zahtjevni rukomet.

''Koliko će izgurati ti neki stari igrači, to ćemo vidjeti. U ovakvom rukometu s puno trčanja i trošenja energije, utakmice koje dolaze pokazat će što mogu veterani. Hoće li obrana s Vorijem naprijed, koja je donijela svjetsku slavu Hrvatskoj i Červaru, uspjeti izdržati moderni trend ekstra brzih i jakih igrača koji napadaju i kidaju? To ćemo vidjeti, ja to ne mogu predvidjeti'', zaključio je Vujović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider