Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Samopouzdanja im ne fali

Srbi vjeruju u pobjedu: Hrvati nisu bauk, a Nenadić je nezaustavljiv

Srbija i Hrvatska otvorit će Europsko prvenstvo susjedskim klasikom, a Srbi vjeruju da imaju argumenata za borbu protiv jednog od favorita prvenstva.

Petar Nenadić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Utakmica Hrvatske i Srbije u fokusu je srpskih medija koji puno prostora posvećuju utakmici Europskog prvenstva koja je na rasporedu večeras od 20:30 sati. Njihov je zaključak da neće biti lako, ali da Srbija ima kvalitetu i da može iznenaditi Hrvatsku.

Glavna uzdanica srpske reprezentacije je Petar Nenadić, igrač berlinskog Fuchsea koji je na odlasku u Veszprem. Trener berlinskog kluba je Velimir Petković koji je za srpski Blic najavio utakmicu. Petković vjeruje da je njegova uzdanica iz Fuchsea glavni adut Srbije i da na njegovim krilima Srbija može do pobjede.

''Situacija sa Srbijom je čudna. Imaju kvalitetne igrače, ekipa koja ima Nenadića, Zelenovića, ali i ostale sjajne rukometaše, može svakoga iznenaditi. Čini mi se da je problem nepostojanje sistema i to najbolje oslikava ova situacija s ozljedama. Ne može igrač malo igrati, a malo biti ozlijeđen, mislim da to ima neku pozadinu. Ako budu igrali kao momčad, sigurno mogu svakoga iznenaditi, a Petar Nenadić je nezaustavljiv kad ima svoj dan'', rekao je Petković.

Nenadić je nakon treninga dan prije utakmice srpskim medijima najavio da su on i njegovi suigrači spremni za veliki okršaj.

"Izvući ću neki trik iz rukava, ali neću reći koji. Šalu na stranu, Hrvatska je ozbiljna ekipa, igra savršenu obranu, ali… Htio sam vam reći da pamtim prvenstva na kojima smo odlično startali, pobijedili, pa poslije nismo prošli grupu. Zato polako, pamet u glavu, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi. Moramo ući u utakmicu hladne glave'', rekao je Nenadić.

"Svjestan sam odgovornosti koju nosim i nemam problem sa tim. Ispunit ću sve zadatke koji ispred mene stavi izbornik Cvetković. Znamo što nas čeka, spremni smo", zaključio je Nenadić.

Kao i u Hrvatskoj, vrlo popularan rukometni sugovornik u Srbiji je izbornik Slovenije Veselin Vujović. Kurir prenosi njegove izjave i najavu utakmice Hrvatske i Srbije.

''Srbija je odlična reprezentacija i ukoliko budu fizički spremni izdržati napore, mogu puno napraviti. Bojim se da utakmica protiv Hrvata ne obilježi cijelo prvenstvo. To su igrači trenutka, euforije i mogu pobijediti bilo koga, ali i izgubiti od prosječnih'', rekao je Vujović.

Što očekujete od domaćina Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider