Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pišu se bodovi, ali...

Čupanje pobjede u ''kazališnoj atmosferi'': Ne sluti na dobro uoči Norveške i Francuske

Hrvatski rukometaši upisali su uz dosta muke treću pobjedu na Europskom prvenstvu.

Zlatko Horvat i Igor Vori (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Za razliku od utakmica sa Srbijom i Islandom, kada je 10-ak minuta prije kraja tih dvoboja bilo jasno da će Hrvatska pobijediti, u dvoboju s Bjelorusijom u to vrijeme nadvila se strepnja da bi mogli ostati bez bod(ov)a.

To se, srećom, nije dogodilo, ali ovaj trijumf neće zamaskirati činjenicu da ovo nije bilo dobro izdanje i da se Kauboji neće dobro provesti u utakmicama s Norveškom i Francuskom ako ne dođe do drastičnog poboljšanja. Uostalom, potvrdili su to i neki od naših reprezentativaca u svojim reakcijama poslije utakmice.

E, sad, ostaje pitanje koliko se i što točno može napraviti u dan i pol do utakmice s Norveškom poslije koje će ili Hrvatska ili Norveška oprostiti se od polufinala i borbe za medalju.

Kad je Hrvatska već u uvodnih pet minuta stekla tri gola prednosti, činilo se da bismo mogli svjedočiti iskaljivanju na Bjelorusima za onaj poraz od Švedske, ali ništa od te jednosmjerne ulice. Uhvatili su priključak i držali se na 2-3 gola zaostatka praktički cijelu utakmicu, da bi se sasvim prišuljali i poravnali u samom finišu.

Vjerujete li u pobjedu protiv Norveške?

Ukupno glasova:

Koji je točno razlog ovakvog mučenja, to treba detektirati izbornik Lino Červar. U sinoćnjoj je utakmici u nekim stvarima pokazao da je sklon promjeni onog što dosad i nije bilo na očekivanoj razini. Primjerice, znatno je ranije reagirao s uvođenjem Marka Mamića no što je to bio običaj u onim splitskim utakmicama, a ovaj mu je to vratio s pet golova i vrlo dobrom igrom u obrani.

Na koncu, nemoguće je ne dotaknuti se same atmosfere u Areni Zagreb. Još za vrijeme utakmice Srbija – Norveška uvidjeli smo da to neće biti ni približno onako bučno, energično i žestoko kao u Splitu. S ovih nekoliko tisuća praznih stolica bilo je to, u usporedbi sa Spaladium Arenom, jednom riječju: kazalište.

Nekako sumnjamo da uzrok može biti u nešto skupljim ulaznicama za ovaj drugi krug natjecanja. A ako je bilo onih koji su, nevezano za cijenu karata, mislili doći pa su odustali nakon poraza od Švedske, onda to opet nema veze ni s igračima, ni s Červarom, niti s kim drugim, već isključivo s (ne)sportskom kulturom dotičnih.

Jer, kao što reče jedan makedonski kolega u mix-zoni poslije utakmice, ovo je prvi put na Europskom prvenstvu da domaćin nije imao punu dvoranu iza sebe...


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider