Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''Norveška je favorit''

Červar nakon drame: ''Suci su me probali ukokati, ali nisu uspjeli. Radi se cirkus, ali možda sam krivo shvatio''

Hrvatska je dramatičnoj završnici slavila protiv Bjelorusije s 25-23 pred 9.000 gledatelja u Areni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je teže od očekivanog slavila protiv Bjelorusije, ali s ovakvom igrom neće imati puno šanse protiv Norveške i Francuske.

"Suci su me probali ukokati, ali nisu uspjeli. Gledajući uvjete igre, čini mi se kao da igramo u gostima. Kriterij suđenja ne ide mi u glavu. Radi se cirkus, ali možda sam sve krivo vidio i shvatio", rekao je nezadovoljni Červar.

"Mislim da smo apsolutno zaslužili pobjedu, iako je Bjelorusija igrala jako dobro, imaju mladu momčad i sigurno će biti u vrhu ubuduće. Stalno smo vodili, ali nismo uspjeli slomiti Bjeloruse. Teško je igrati protiv ekipe koja je tako visoka u sredini, a uz to smo primili previše jeftinih golova", kazao je hrvatski izbornik, koji je pohvalio obranu.

"Mislim da smo ovu utakmicu pobijedili zahvaljujući obrani, bila je puno bolja nego protiv Švedske. I na ovoj utakmici se osjetio izostanak najboljega igrača svijeta Domagoja Duvnjaka, a naša srednja linija je sastavljena od igrača koji nisu standardni u svojim klubovima poput Mamića, koji je večeras zabio čak pet golova. Borimo se s onim što imamo.''

Červar smatra da ovakva igra ipak neće biti dovoljna za pobjedu protiv Norveške.

"Norveška je favorit protiv nas i to javno kažem. Oni su viceprvaci svijeta. Moramo se brže vraćati i igrati jaču zonu da nam se ne dogodi ista stvar kao protiv Švedske, koja igra slično kao Norvežani. Ne smiju nas natrčati", izjavio je Červar, koji je morao odgovarati na dva pitanja novinara glede sudara sa bjeloruskim igračem u samoj završnici dvoboja.

"Ma ne radi se o nikakvoj namjeri. Ja imam običaj hodati lijevo-desno po trenerskoj liniji i došlo je samo do malog sudara u žaru borbe", zaključio je Červar.

Vjerujete li u pobjedu protiv Norveške?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider