Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Igrači zabrinuti za Duvnjaka

Alilović igrač utakmice: ''Bilo mi je teško, a po meni je najbolji bio Stepančić''

Odabranici Line Červara su u susretu 1. kola Europskog rukometnog prvenstva pred 12,000 gledatelja uvjerljivo pobijedili Srbiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je Europsko prvenstvo koje se održava u našoj zemlji pobjedom protiv Srbije 32-22.

"Ovo je utakmica o kojoj se pričalo još od izvlačenja u Lisinskom, kad su rekli Srbija u Splitu to je bilo to. Nitko nije spominjao Island i Švedsku. Sigurno da su oni vidjeli svoju šansu, mi nikog ne podcjenjujemo, znamo tko su oni i kakve igrače imaju po Bundesligi, ali evo, danas smo pokazali nevjerojatnu borbenost u obrani, sve smo zatvarali, vanjskog šuta nisu imali 30-ak minuta. Primili smo 22 gola, to je u današnjem rukometu savršena izvedba, slobodno tako možemo reći", izjavio je Mirko Alilović, koji je proglašen igračem utakmice.

Sladak povratak u reprezentaciju?

"Pa dobro, ja sam emotivac i bilo mi je stvarno teško. Mogu reći, bilo mi je teško gledati reprezentaciju u teškim trenucima, to su momci s kojima sam prijatelj i provodim mjesece i tjedne zajedno. Neću kriti, presretan sam, hvala Splitu, hvala navijačima. Po meni je igrač utakmice bio Luka Stepančić, danas je fantastično odigrao i obranu i napad i zaslužio je to."

"Nije treća utakmica u grupi, ne prenosimo bodove dalje već nas čekaju još dvije utakmice. Island? Iznenađenje u svakom slučaju, nisu oni teško dobili Švedsku, oni su njih razbili i vodili s 10-ak razlike", rekao je Alilović.

Nažalost, nekoliko minuta prije kraja utakmice ozlijedio se Domagoj Duvnjak što je pokvarila sjajno raspoloženje. Samo je pitanje koliko je ozljeda ozbiljna.

"Ne znam stvarno, stvarno ne znam ništa niti sam ga išta pitao. Vidio sam samo da nije koljeno nego list", rekao je Marko Kopljar.

"Imali smo grča u otvaranju, ali to je tako normalno. Kasnije smo ih iz 3-4 gola u kontri otvorili i bilo je lakše", izjavio je Kopljar te nadodao:

"Island nas je malo šokirao s tom pobjedom protiv Švedske, vjerujem da će atmosfera biti odlična kao i danas. Švedska je bila odlična na Svjetskom prvenstvu lani, vidjet ćemo, moramo pogledati tu utakmicu pa da vidimo što se dogodilo."

"Jedna tvrda utakmica, a na kraju ispalo da smo dobili s 10 razlike. Na početku smo bili malo pretanki u obrani s 5-1, kasnije je to bilo bolje kad smo prešli na 6-0. Ja želim da mi budemo ekipa prije svega, a onda će se prekriti sve greške. Mirko je danas pokupio sve što je trebao pokupiti, i ono što nije", izjavio je Gojun.

U tvom rodnom gradu 10 razlike na otvaranju. Kako si zadovoljan atmosferom?

"Atmosfera je bila svaka čast, ljudi stvarno vam kapa do poda. Ja sam osobno očekivao da će biti dobra, ali me ovo ugodno iznenadilo. Ovo danas je bilo još vatrenije i još bolje nego one 2009. godine, opet ponavljam, dođite i podržite nas u ove preostale dvije utakmice. Čestitam momcima i idemo dalje."

"Odmorit ćemo se večeras, bitno nam je samo što će biti s Domagojem. Izgleda da ga je list stisnuo, srećom nije koljeno. Valjda će sve biti dobro", poručio je stup hrvatske obrane.

Ozljedu Duvnjaka prokomentirao je i naš glavni razigravač Luka Cindrić.

"Iskreno nisam vidio što se dogodilo, ali nadam se da nije ništa strašno i da će nam se Domagoj vratiti. Svaki igrač je bitan, a pogotovo on."

Bilo je barem jedno 10 zastava iz Ogulina u dvorani?

"Haha, je, je, stigao je cijeli jedan autobus. Svi su me zvali za karte, pokušao sam udovoljiti koliko god sam mogao, na kraju su valjda svi zadovoljni. Doći će oni opet, veselim se nastavku prvenstva."

''Nije bilo lagano, to sad izgleda 10 razlike, stajali smo dobro u obrani i bili kompaktni. Sigurno da to još može biti bolje, da taj broj pogrešaka smanjimo", izjavio je Musa.

Duvnjak?

"Ne mogu to komentirati, nadam se da je sve u redu. Imao je bolnu grimasu, ali ne mogu ja to komentirati."

Island dobio Švedsku?

"Za mene veliko iznenađenje, ali i potvrda da je sve moguće. Najbitnije je da smo mi danas bili spremni i ispunili očekivanja nas i naših navijača. Idemo polako, jednu po jednu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider