Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nijanse odlučuju

Tek je stigao, a već je uz bok najboljima: Marin Šego - hrvatski adut za odlučujuće bitke

Prvo je uništio Katar, a potom dao veliki doprinos u trijumfu nad Bahreinom na startu drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lino Červar aktivirao je Marina Šegu uoči utakmice Hrvatska - Katar i već u tom dvoboju vratar Montpelliera demonstrirao je da će biti veliko pojačanje Kaubojima u nastavku Svjetskog rukometnog prvenstva.

Šego je u odlučujućem dvoboju za prvo mjesto u skupini C obranio četiri sedmerca koja su mu šutirali katarski reprezentativci i totalno ih je uništio. Ukupno je utakmicu završio sa šest obrana, a potvrda velike forme stigla je i na startu drugog kruga, kada je zaustavio 12 šutova igrača Bahreina.

S tih 18 obrana od 49 šutova koje su suparnici uputili prema njegovim vratima Šego je na 37 posto i trenutačno dijeli 11. mjesto na ljestvici vratara, skupa s Francuzom Vincentom Gerardom, koji je na identičnom postotku (on je na učinku 38/104).

Što se te klasifikacije vratara tiče, sve je to jako blizu, u svega nekoliko postotaka. Jedini koji odskače je Portugalac Humberto Gomes, koji je na "nestvarnih" 51 posto obrana, a već je drugoplasirani u poretku, Rus Stanislav Trećinko, na 42 posto. Slijede Danac Emil Nielsen, koji je obranio 41 posto šutova, Slovenac Urban Lesjak i drugi Danac Kevin Moller po 40, Nijemac Johannes Bitter 39...

Dakle, nakon što nas u prva dva kola nisu oduševili ni Ivan Pešić ni Mate Šunjić, itekako je lijepa spoznaja da imamo vratara koji je uz bok najboljima na Svjetskom prvenstvu. Svakako ohrabrujuće uoči svega ono što slijedi...

Marin Matrix Šego obranio je 4/4 sedmerca Kataru ✋ Nema prolaza 💪🇭🇷

Posted by gol.hr on Wednesday, 20 January 2021

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider