Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tri boda u drugom krugu

Hrvatska novom teškom pobjedom u drugi krug: Čudesni Šego pokazao koliko nam znači

Hrvatska je pobijedila Katar 26:24 u posljednjoj utakmici prvog kruga Svjetskog prvenstva.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 3. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Aleksandriji svladala Katar sa 26-24 (13-11) i tako ipak osvojila prvo mjesto u prvom krugu natjecanja.

Hrvatska će tako u drugi krug natjecanja prenijeti tri boda, Katar dva, a Japan jedan bod, dok je Angola okončala natjecanje.

sp 2021 Rukomet 2021.: REZULTATI svih utakmica Svjetskog prvenstva divider

Prvi suparnik Hrvatske u drugom krugu bit će Bahrein, koji je zauzeo treće mjesto u skupini D, a u nastavku natjecanja naši će rukometaši još odmjeriti snage s Argentinom i Danskom. Samo dvije prvoplasirane reprezentacije iz drugog kruga plasirat će se u četvrtfinale.

Ide li ova Hrvatska u četvrtfinale SP-a?

Ukupno glasova:

 

Hrvatska je dugo lomila Katar i na koncu ga slomila sa 26-24. Hrvatska će tako u drugi krug natjecanja prenijeti tri boda, Katar dva, a Japan jedan bod, dok je Angola okončala natjecanje.

 

Katar je prije šest godina na SP-u pred svojim navijačima osvojio drugo mjesto što je uvjerljivo najveći rukometni uspjeh ove zemlje. Bila je to reprezentacija koju je vodio Španjolac Valero Rivera, a igralo osam naturaliziranih igrača. Rivera je i dalje za katarskim kormilom, no broj domaćih igača ovoga je puta bitno veći.

Za razliku od prva dva susreta, Hrvatska je dobro otvorila utakmicu protiv Katara. Povela je u ranoj fazi, Ivan Pešić je obranio tri od prva četiri udarca i "kauboji" su u 12 minuti stigli i do +3 (6-3). Iskusni španjolski stručnjak je potom pozvao minutu odmora i u nastavku susreta Katar je zaigrao bitno bolje.

Šego obranio četiri sedmerca

U 26. minuti Katarci su izjednačili (10-10), a kod 11-11 imali i sedmerac za prvo vodstvo na utakmici. No, Marin Šego, koji je ušao umjesto Pešića, je sjajno otvorio svoju prvu utakmicu na prvenstvu obranivši čak tri sedmerca i na odmor smo otišli sa +2 (13-11).

Hrvatska je dobro ušla i u nastavak, u 34. minuti ponovo je bilo tri razlike (15-12). No, Katar se vratio smanjivši na 15-14. Hrvatska još jednom bježi na +3 (18-15), no nikako nije uspjela prelomiti utakmicu i sedam minuta prije kraja imali smo minimalnih 23-22. Srećom, u samoj završnici Hrvatska je još jednom pobjegla na tri gola više (26-23) nakon čega se Katar više nije uspio vratiti i na koncu je završilo 26-24.

Manuel Štrlek postigao je šest golova za Hrvatsku, po pet su dodali Marino Marić i Marko Mamić, a sjajan je bio Marin Šego sa šest obrana pri čemu je obranio četiri sedmerca iz četiri pokušaja.

U suparničkim redovima najefikasniji je bio Frankis Marzo sa sedam pogodaka, dok su Ali Youssef i Ameen Zakkar zabili po četiri gola.

 

HRVATSKA - KATAR 26-24 (13-11)

Aleksandrija. Dvorana: Borg Al Arab. Suci: Gjorgi Načevski i Slave Nikolov (oba Makedonija)

HRVATSKA: Pešić, Šego; Marić 5, Duvnjak 1, Horvat 3, Kević, Šarac, Štrlek 6, Čupić 2 (1), Musa 1, Mamić 5, Šebetić, Brozović, Mandić, Jaganjac, Martinović 3

KATAR: Šarić, Abidi; Alkrad, Mabrouk, Madadi 4, Marzo 7, Sassi, Damjanović, Berrached 3, Sami 1, Ali 4, Guehis, Abdelfattah, Dhiab, Hassaballa 1, Zakkar 4

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Katar 4 minute

SEDMERCI: Hrvatska 1/3, Katar 2/6

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider