Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neke stvari su neobjašnjive

Jedan od najboljih rukometaša svijeta po dolasku u Egipat popljuvao domaćine: "Ovo je divlji zapad"

Jedan od najvećih favorita Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu definitivno je reprezentacija Norveške.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Norveške jedan je od najvećih favorita Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu.

Predvođeni Sanderom Sagosenom, Norvežani su na dva protekla svjetska prvenstva igrali finale i u oba navrata su poraženi od domaćina (Francuska 2017. i Danska 2019.) te su se morali zadovoljiti srebrnom medaljom.

Ovog puta otvoreno pucaju na zlato, ali stvari im u Egiptu nisu krenule baš najbolje. Ne, nije riječ o samom sportskom rezultatu, jer Norveška svoju utakmicu prvog kola igra u četvrtak (u skupini E protiv Francuske) već o uvjetima koji su ih dočekali na početku boravka u Egiptu.

Baš je Sagosen, suigrač našeg Domagoja Duvnjaka u Kielu, žestoko progovorio o tome.

"Ovo je sve jedna parodija i Divlji zapad", rekao je Sagosen, prenosi norveška novinska agencija NTB.

"Ljudi uredno ulaze i izlaze iz hotela naše reprezentacije, a svi zajedno jedemo. Problem je i dug put do dvorane za treninge. Sve ovo se ne može usporediti sa zatvorenim balonom u kojem su nedavno bile rukometašice u prosincu u Danskoj za vrijeme Europskog prvenstva", grmio je Sagosen.

Srednji vanjski norveške reprezentacije i jedan od najboljih svjetskih rukometaša žali se kako protokol i mjere zaštite od koronavirusa nisu postavljene na način na koji je to obećano igračima.

"Nisam bio jedan od onih igrača koji je mislio da treba otkazati Svjetsko prvenstvo. Kad su se pojavile te inicijative, nadao sam se da će sve proći u redu, ali sad je legitimno postavljati to pitanje. Možemo samo držati fige i nadati se da se nećemo zaraziti", zaključio je Norvežanin.

Veliki intervju s Mirkom Alilovićem

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider