Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kauboji pozivaju na oprez

Mlada nada upozorava na legendarnog srpskog golmana Katara, a Červar na izbornika: "On može što hoće"

Rukometaši su se osvježili treningom na svježem zraku.

Hrvatska rukometna reprezentacija sutra igra protiv najjačeg protivnika u prvoj fazi Svjetskog rukometnog prvenstva 2021.. Katar je ovdje već pobijedio i Japan i Angolu, a mi smo sinoć slavili prvi put.

Kao nagradu za prvu pobjedu u Egiptu, hrvatski rukometaši dobili su regeneracijski trening u resortu, odmah ispod soba u kojima spavaju - i to na travnatom terenu!

Kako ne bi ponovno u autobusu proveli par sati, izbornik Červar odlučio je otkazati dvoranski trening i igrače oznojiti na svježem zraku. Više vremena tako i njemu ostaje za analizu ključne utakmice u skupini - one protiv Katara.

"Velika natjecanja nisu igre gdje se netko nadigrava, nego tko pobjeđuje. Znači važna su nam ta 2 boda i tu ćemo usmjerit sve naše snage, znajući da je to isto jedan teret za ove mlade igrače posebno, ali u takvoj smo situaciji da moramo tako razmišljat. Tako da to će bit taktika najjača."

Bodovna taktika je jasna - ako žele biti prvi u skupini, Kauboji sutra moraju svladati do sad stopostotni Katar.

To bi nam donijelo i puno lakši raspored u drugom krugu, jer bi prvo igrali s trećeplasiranim iz skupine D, što će vjerojatno biti Bahrein, potom s drugoplasiranom Argentinom i tek na kraju odlučujuću utakmicu protiv Danaca. No svjesni su igrači da Katar neće lako pasti.

"Stvarno su kvalitetni na svim pozicijama, imaju jako čvrstu obranu, veterana na golu Danijela Šarića koji zna spustit roletu ako se ne šutira pametno, tako da treba stvarno bit maksimalno oprezan i koncentriran", smatra Halil Jaganjac.

gol expired Červar napravio novu zamjenu: Veliko pojačanje za utakmicu odluke! divider

"Nismo ni mi još na nekom nivou vrhunskom, tako da sigurno će biti tvrda utakmica 60 minuta. Ali mi smo spremni na to i svjesni smo da neće uopće bit lako", kaže Marko Mamić.

Možda i najveća snaga Katara, uz naravno naturalizirane strance, kontinuitet je na njihovoj klupi. Već osmu godinu zaredom vodi ih legendarni Valero Rivera, a karizmatični Španjolac s kojim su 2015. kao domaćini osvojili svjetsko srebro, ima puno više ovlasti nego Lino Červar - ističe sam Červar.

"On si može to priuštiti da prekine prvenstvo, da se može pripremati, može svašta, a kod nas je malo drugačije. Mi smo bili stalno u nekoj izolaciji, mi nismo došli tu totalno integralno, ali spašavamo ono što može. Mora biti tu i volja velika i disciplina."

Poželimo Kaubojima da sutra odigraju najbolju utakmicu do sada i krenu u smjeru - nove medalje.

Je li vas pobjeda protiv Angole ohrabrila za nastavak SP-a?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider