Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte raspored

Rukomet i Hrvatska u ovom tjednu: Znamo već dva nova protivnika, ali s kime igramo u četvrtak?

Hrvatsku reprezentaciju ovaj tjedan očekuju tri utakmice na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2021.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon prve dvije utakmice hrvatskih rukometaša na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2021. navijači su već izgubili mnogo živaca, ali već smo navikli. Tri od četiri poluvremena Kauboja u remiju s Japanom te dva dana kasnije u pobjedi protiv Angole bila su slaba, ali posljednjih 30 minuta daje nam nadu u nastavak turnira.

sp 2021 Rukomet 2021.: REZULTATI svih utakmica Svjetskog prvenstva divider

U ovom tjednu Hrvatsku očekuju tri utakmice. Već sutra (utorak) od 18 sati igra se odlučujuća utakmica u skupini C Hrvatska – Katar u kojoj ćemo dobiti pobjednika skupine, no još su važnija ta dva boda koja se prenose u drugi krug.

Hoće li Hrvatska tamo prenijeti i jedan bod iz utakmice s Japanom ili dva iz utakmice protiv Angole, odlučit će rezultat utakmice Japan – Angola. Mi navijamo za afričku reprezentaciju jer bi ona samo pobjedom izborila drugi krug, a Kauboji bi prenijeli te bodove umjesto onog japanskog.

Konkurenti za četvrtfinale Danska, Argentina i Katar

Dakle, pobjeda protiv Katara mora se dogoditi kako se ne bi zakomplicirao put u četvrtfinale koji počinje već u četvrtak, kada Hrvatska igra prvu utakmicu drugog kruga.

Naša skupina C u drugom se krugu spaja sa skupinom D. U toj novoj skupini II igrat će tako Hrvatska, Katar te Danska i Argentina, dok još čekamo rezultate derbija začelja iz obje skupine. Ako naša reprezentacija pobijedi Katar, što svi očekujemo, u četvrtak bi prema pretpostavljenom rasporedu trebala igrati upravo protiv pobjednika susreta Bahrain – DR Kongo.

Potom nas u subotu čeka najvjerojatnije Argentina, a onda najbolji iz te skupine Danska u ponedjeljak za tjedan dana (uz očekivanu pobjedu Danske protiv Argentine).

No kod IHF-a je uvijek sve moguće, pa tako i iznenadna promjena inicijalnog plana rasporeda, stoga potvrdu još uvijek čekamo, a dobit ćemo je u utorak.

Prve dvije reprezentacije iz skupine II putuju u četvrtfinale.

Utorak
18:00 Hrvatska – Katar

Planirani, ali još uvijek nepotvrđeni raspored skupine II

Četvrtak
Hrvatska – Bahrain/DR Kongo (3. iz skupine D)

Subota
Hrvatska – Argentina (2. iz skupine D)

Ponedjeljak
Hrvatska – Danska (1. iz skupine D)

Srijeda
Četvrtfinale

Je li vas pobjeda protiv Angole ohrabrila za nastavak SP-a?

Ukupno glasova:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider