Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Malo grupe, malo nokaut faza

Novi i neobični format natjecanja: Evo što nas čeka na Svjetskom rukometnom prvenstvu

Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu igra se od 13. do 31. siječnja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicom Egipat - Čile započelo je Svjetsko rukometno prvenstvo 2021. koje će trajati do kraja siječnja, jer baš će posljednjeg dana ovog mjeseca biti podijeljene medalje na ovoj svjetskoj smotri koja je po mnogočemu specifična.

Ovo je prvo Svjetsko prvenstvo u novom, proširenom formatu, sa čak 32 reprezentacije.

Gledat ćemo svojevrsnu kombinaciju grupne i nokaut faze. Točnije rečeno, dvije skupine i onda eliminacijski juriš od četvrtfinala nadalje.

U prvom dijelu natjecanja ove 32 reprezentacije raspoređene su u osam skupina s po četiri. Iz svake od tih osam skupina će u drugi krug proći po tri reprezentacije, prenoseći bodove osvojene u susretima protiv onih suparnika koji također idu dalje.

Dvije grupne faze

U tim novoformiranim skupinama drugog kruga (po tri najbolja iz skupina A i B, C i D, E i F, G i H) snage će odmjeriti one reprezentacije koje nisu igrale u prvoj fazi, tj. nisu bile u skupini. Primjerice, Hrvatskoj koja je u prvom krugu smještena u skupinu C, u drugom će protivnici biti tri najbolje reprezentacije iz skupine D.

Imat ćemo dakle četiri skupine s po šest reprezentacija u tom drugom krugu, a dvije prvoplasirane će izboriti plasman u četvrtfinale od kojeg prilike za popravni više nema jer se igra nokaut fazom.

Od četvrtfinala kreševo

Pakleni ritam čeka Kauboje, nema što, ali dobra stvar je u cijeloj priči što im se niti jednom neće dogoditi da igraju utakmice dan za danom, što je znao biti slučaj na nekim prijašnjim smotrama.

Ta četvrtfinala su, sva četiri, na rasporedu u srijedu 27. siječnja. Polufinala se igraju u petak 29. siječnja, a nedjelja 31. siječnja donosi i finale i utakmicu za treće mjesto. Nadamo se s Hrvatskom u nekoj od uloga...

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider