Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kapa do poda, majstore

Nevjerojatan rekord neuništivog Lazarova: Zanimljiv podatak čini njegov podvig još luđim

Makedonska legenda predvodi svoju momčad i s 40 godina na leđima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kiril Lazarov i s 40 godina na leđima lider je svoje Makedonije, koja je upala u na Svjetsko rukometno prvenstvo 2021. nakon što je odustala Češka.

Prvu utakmicu Makedonci su odigrali protiv Švedske i izgubili s uvjerljivih 32:20, ali Lazarov je ispisao povijest rukometa - postao je prvi igrač koji je zabio gol na svjetskom prvenstvu u četiri različita desetljeća!

Da rekord bude još luđi, nevjerojatan niz počeo je i završio na istom mjestu - u dvorani u Kairu. Lazarov je baš na tom mjestu na SP-u 1999. zabio prvi gol Saudijskoj Arabiji, a sad je 21 godinu kasnije zatvorio krug.

Naravno, ne bi to Kiro da se zaustavio na samo jednom golu. Zabio ih je pet i pridodao pet asistencija, dakle bio je izravno uključen u pola golove svoje reprezentacije.

gol expired Veliko iznenađenje na SP-u: Hrvatska jedva izbjegla poraz protiv Japana, Kauboji stigli šest razlike za remi! divider

Doista impozantan uspjeh ponajvećeg igrača u povijesti ove igre, čija je velika karijera usko vezana i za Hrvatsku. Lazarov je proveo ukupno pet godina u Zagrebu, koji je bio njegov prvi inozemni klub - kao 20-godišnjak stigao je iz makedonskog Pelistera.

Pored toga, u Hrvatskoj je srušio rekord za najviše golova na jednom svjetskom prvenstvu - 2009. zabio ih je čak 92 na turniru. Rekorder je i na europskim smotrama - 2012. u Francuskoj zabio je 61 gol. Na klupskoj razini 2015. postao je prvi igrač koji je probio granicu od 1000 golova u Ligi prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider