Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rukometna javnost osupnuta

Lavina reakcija na šokantan Červarov istup, je li to njegova skrivena taktika? "Nikad ne znaš s njim"

Ostavka koju je Lino Červar najavio nakon šokantnog poraza protiv Argentine glavna je sportska priča dana. Ona je izazvala lavinu reakcija koju brojni istaknuti bivši reprezentativci ne mogu shvatiti. Mnogi otvaraju mogućnost da je time želio motivirati svoju momčad, ali čini se da su i sami igrači ostali ravnodušni tim potezom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gledao je u semafor s čuđenjem, neobičnim potezima pokušavao izbjeći neočekivani poraz u važnoj utakmici Svjetskog rukometnog prvenstva, a onda nakon slavlja Argentinaca, odlučio prvi napustiti brod koji opasno tone iako bi kao kapetan broda trebao to posljednji učiniti. I time izazvao čuđenje velikog djela rukometne javnosti.

"Ostavku daješ na završetku natjecanja, a na za vrijeme natjecanja. E sad, možemo postaviti, poznavajući Linu, pitanje je li on to zaista dao namjerno iz razloga da motivira ekipu, da ih možda pokuša posložiti na način da ekipa funkcionira po principu 'nećemo to dozvoliti mi igrači, idemo napraviti rezultat, želimo ga ostaviti, želimo ga iznenaditi i možda nastavimo dalje natjecanje s motivom više jer nije normalno da trener daje ostavku tijekom turnira", smatra bivši reprezentativac i trener Zvonimir Bilić.

Znači ostavljate mogućnost, s obzirom da ga znate, da je odigrao taj hazarderski potez?

"Pa sve je moguće kod njega, da."

"Ne može nas motivirati izjava da izbornik daje ostavku"

Ako je izbornik igrao na tu kartu, igračima to, čini se, baš i nije sjelo.

"Ne može sad nas motivirati izjava izbornika 'on da je ostavku'. Mi smo motivirani što želimo ući u četvrtfinale i želimo pobijedit Dance, to nam je cilj. A sad, izjave i to, više-manje znači, kako bih vam to objasnio, ali mi jednostavno imamo sportski motiv", smatra Marino Marić.

Što nakon šokantnog poraza od Argentine na Svjetskom rukometnom prvenstvu?

Ukupno glasova:

''Razlog najbolje zna on, međutim, mislim da nije ni vrijeme ni mjesto da se o tome sad priča. Treba završiti ovo Svjetsko prvenstvo, maksimalno što se može i na pravit nekakve skandale jer ne treba. Ta ista ekipa ili slična ekipa s istim trenerom je i prije godinu dana bila fenomenalna i nema razloga da se rade nekakve drastične mjere. Kao što smo zajedno, kad se pobjeđuje i osvajaju medalje, treba sad biti zajedno", rekao je Zlatko Saračević.

Koliko su ovakve racionalne misli u razmišljanjima izbornika Červara ostaje ozbiljno pitanje jer je danas šokirao još jednom izjavom.

Červar opet šokirao izjavom

"Mislim čak se pridaje previše važnosti ovom prvenstvu. Mislim da ovo prvenstvo ne zaslužuje ovakvu važnost jer to je posebno prvenstvo gdje nisu ravnopravni uvjeti za sve reprezentacije. Neki su bili u izolacijama dugo vremena, nisu se igrala nacionalna prvenstva, a time znači da nisu došli ovdje igrači u maksimalnoj formi'', rekao je.

Červar: Ovom prvenstvu se pridaje previše važnosti

Za utakmicu s Danskom je naglasio da Kauboji moraju popraviti i obranu i napad.

"Imamo puno tih zadataka koje moramo mnogo bolje napraviti nego što smo napravili protiv Argentine."

Stručni komentator Nove tv i dalje vjeruje u Hrvatsku. Ističe da naši ne mogu ponoviti ovako lošu igru, ali i da će Dancima biti mnogo važnije četvrtfinale koje slijedi nego utakmica s Hrvatskom.

gol expired Červar se oglasio nakon ostavke uživo: ''Ovo prvenstvo ne zaslužuje takvu važnost'' divider

"Dakle, ovo su sve činjenice koje govore da mi imamo realnu šansu. Ne veliku jer ne odlučujemo sami, ali dobru šansu da u slučaju dobre igre i pobjede nad Danskom, a Danska nas može pobijediti, jer mi onakvu igru kao što smo odigrali jučer više ne možemo ponoviti, Danska nas može pobijediti jedino ako je na 100 %. Ako igra sa rezervnim sastavom ili pod, figurativno rečeno, ručnom kočnicom, mislim da ne mogu pobijediti. Dakle, tu vidim našu priliku i tako se treba postaviti i pripremiti za sutrašnju utakmicu."

Ivica Obrvan nakon Argentine

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider