Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To je sadašnji plan

Kauboji se pripremaju za Svjetsko prvenstvo: Červar prelomio i donio važnu odluku

Svjetsko rukometno prvenstvo 2021. nam je pred vratima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja se pripremati za Svjetsko prvenstvo.

Prije negoli se otisnu put Egipta na svjetsku smotru, pred Kaubojima je uzvratni susret EHF Euro Cupa protiv reprezentacije Španjolske, koju su ranije ovog tjedna svladali u Poreču.

Igra se u subotu u Madridu, a izbornik Lino Červar i dalje ima poteškoća s kompletiranjem sastava. Naime, prvi vratar naše reprezentacije Marin Šego, koji je dobio zeleno svjetlo za nastup na Svjetskom prvenstvu, još uvijek nije dobio dozvolu svog kluba Montpelliera da može ići u trenažni proces.

gol expired Sjajne vijesti za Hrvatsku: Marin Šego ipak ide na Svjetsko prvenstvo divider

Stoga Šego neće braniti jer izbornik želi potpuno spremnog čuvara mreže i u fizičkom i u psihološkom smislu.

Na Svjetsko prvenstvo Hrvatska vodi tri vratara

Iz Hrvatskog rukometnog saveza poručuju kako je sadašnji Červarov plan da u Egipat vodi tri vratara.

"Naime, odlazak na Svjetsko prvenstvo s dva vratara predstavljao bi dosta velik rizik jer dobije li jedan slučajno koronu, reprezentacija će se naći u velikom problemu i ostati na samo jednom čuvaru mreže. A to sasvim sigurno nije dobro", pojašnjavaju iz HRS-a.

Dodajmo kako se u Madrid leti čarterom na dan utakmice, u subotu ujutro, a povratak je odmah nakon utakmice.

Kad se vrate u Zagreb, reprezentativci i članovi stručnog stožera bit će izolirani u zagrebačkom hotelu Sheraton sve do puta u Aleksandriju.

Pešić: Jako mi je drago što sam opet u reprezentaciji

Svoja razmišljanja o ovim novim, neuobičajenim okolnostima na pripremama podijelili su jedan povratnik - Ivan Pešić - i jedan debitant na velikom natjecanju - Ivan Martinović.

"Jako mi je drago što sam ponovno s dečkima. Malo su još noge teške, ali unatoč svemu odigrali smo dobru utakmicu, stoga mislim da nema razloga za brigu ili strah. Teško je, ali moramo biti spremni na sve, mi smo profesionalci. Sigurno će biti zanimljiva utakmica protiv Španjolske jer oni su doma, ali mi smo spremni za njih. Mislim da je puno važnije ono što nas očekuje poslije, dakle Japan, i tako dalje", naglasio je Pešić.

"Želimo popraviti ono što možemo, želimo bolje ući u utakmicu nego u prvoj utakmici. Ne želimo imati toliko tehničkih grešaka. Vidjeli smo koliko su Španjolci ofenzivni i znamo sitnice koje još moramo popraviti. Sretan sam jer igram i obranu i napad i nadam se da ću tako i nastaviti. Sad treniramo u Zagrebu, dobro nam je i idemo odraditi još tu utakmicu, nekoliko treninga i onda na prvenstvo", poručio je Martinović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider