Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko je novi kauboj?

Debitira za Hrvatsku tek s 34 godine, a mogao je birati između čak četiri reprezentacije

Novi srednji vanjski u reprezentaciji Hrvatske na Svjetskom prvenstvu je Janko Kević.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je s 34 godine za hrvatsku reprezentaciju debitirao u pripremnoj utakmici protiv Španjolske, Janko Kević debitirat u poznim igračkim godinama i na jednom velikom natjecanju, Svjetskom rukometnom prvenstvu 2021.

Izbornik Lino Červar prvo ga je ostavio na tribini, no zbog ozljede Luke Cindrića Kević je upao u sastav već za utakmicu Hrvatske i Angole. Još jedan srednji vanjski, Igor Karačić propustit će prvi krug zbog oporavka od ozljede.

Janko Kević ima pomalo nesvakidašnju priču, jer ne sjećamo kad je netko debitirao s toliko godina. Ponikao je u Medvešćaku, a najveći dio karijere proveo je u Nexeu. Igrao je i u Turskoj, Rumunjskoj, Poljskoj i Kataru.

Zanimljivo, nakon pet godina igranja u Kataru ponuđeno mu je i da igra za njihovu reprezentaciju. Isto su mu nudili i Turci, ali i Sjeverni Makedonci.

Nakon što se i rumunjske Constante vratio u Nexe iz Našica jednostavno je oduševio. Natjeralo je to i Červara da ga uvrsti u kombinacije, a nakon ozljede Pavlovića, Cindrića pa i Karačića, Kević će s 34 godine imati ostvariti svoj san. Sretno, Janko!

Červar objasnio promjene u reprezentaciji 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider