Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Okršaj s Dancima

Analiza uoči drugog kruga SP-a: "Bitna je samo jedna stvar, a onda kreće rukometno ludilo"

Uz jedan kiks i dosta muke, hrvatska rukometna reprezentacija prošla je među 24 najbolje na svijetu. Sad je čeka borba za ulaz u najboljih osam, a među protivnicima je i najjača svjetska momčad: Danska.

Glavni cilj hrvatske reprezentacije uoči prvog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva bio je osvojiti prvo mjesto u skupini i prenijeti dalje četiri boda. Prvi dio je ostvaren, drugi ne.

Ipak, i s tri prenesena boda u drugi krug Kauboji su u vrlo dobroj poziciji za plasman u četvrtfinale. U skupinu 2 ulaze na drugom mjestu, bod iza Danske.

Upravo prva dva mjesta vode u četvrtfinale. Danska i Hrvatska veliki su favoriti za odlazak među najboljih osam svjetskih reprezentacija, a pogrešnom koraku rukometnih velesila prije svih će se nadati Katar i Argentina.

Naša reprezentacija put u drugom krugu započinje sutra protiv Bahreina. A, potom nas u subotu očekuje dvoboj s Argentinom. Dobijemo li obje utakmice, četvrtfinale ćemo osigurati i prije posljednje utakmice protiv aktualnih svjetskih prvaka.

gol expired Francuzi se spasili i izbjegli nokaut, ludnica u skupini s kojom se križa Hrvatska divider

Hrvatski reprezentativac Marino Marić ističe:

"Da se ne bi ponovio Japan, znači moramo ozbiljno shvatiti i Argentinu i Bahrein, a s Dancima vidjeti kako ide. I dočepati se tog četvrtfinala. Onda je sve moguće, onda kreće ono rukometno ludilo."

Koliko bi važno bilo četvrtfinale osigurati prije okršaja s Dancima, dovoljno će reći i njihov dosadašnji put na svjetskom prvenstvu. Danska je najuvjerljivija momčad u Egiptu nakon prvog kruga.

S ukupnom gol razlikom + 45. Dakle, protivnike u prvom krugu u prosjeku su pobjeđivali s 15 pogodaka razlike. Istina, ne radi se o imenima iz svjetskog vrha, ali isto se može reći i za naše dosadašnje protivnike.

Zanimljiva je i statistička usporedba šuta naše i danske reprezentacije u prve tri utakmice. Danska je ukupno na 76% realizacije šuta, a Hrvatska na 62%. Velika razlika u korist Danca je u šutevima s krila.

gol expired Červar uoči Bahreina napravio promjenu koja se i očekivala: "Nezgodna reprezentacija, jako dobra ekipa" divider

Od 18 pokušaja postigli su čak 17 pogodaka, za fantastičnih 94%. Kauboji su tu na 64%. Što se kontranapada tiče, Danska je od 33 kontre realizirala 26, a Hrvatska od šest - četiri. Tolika razlika proizlazi, jasno, i iz samog stila igre. Jer, Danci tradicionalno igraju rukomet s puno kontri, za razliku od Hrvatske.

Što se obrana vratara tiče, i tu su Danci u prednosti. Njihovi golmani za sada su na 34% obrana, a naši na 26%.

Nije onda čudno što su Danci prema mišljenju kladionica glavni favoriti za osvajanje zlata. Daje im se 27% izgleda. Ispred Norveške, Francuske, Španjolske, te naše reprezentacije na 5. mjestu.

Ono što je pozitivno je da ni jedan od prva 4 favorita Hrvatskoj ne prijeti u četvrtfinalu. Prođemo li među 8, potencijalni protivnici su nam Švedska, Rusija, Egipat ili Slovenija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider