Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Tenis
WTA Prag

Petra Martić izbacila Ruskinju, igrat će protiv Čehinje

Nakon jednog sata i 50 minuta igre Martić je u svom debiju na praškom turniru došla do pobjede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 14.) trebala je jedan sat i 50 minuta za pobjedu 7:6 (2), 6:3 nad 20-godišnjom Ruskinjom Varvarom Gračevom (WTA - 101.), kojom se plasirala u 2. kolo WTA turnira u Pragu.

Martić će u 2. kolu igrati protiv Čehinje Kristyne Pliškove (WTA - 69.) nakon što je u utorak u dvoboju 1. kola pobijedila 15-godišnju sunarodnjakinju Lindu Fruhvirtovu (WTA - 820.) sa 6:2, 7:5.

Najbolja hrvatska tenisačica protiv 20-godišnje Ruskinje dobro je počela meč, napravila break u trećem gemu i tu prednost držala do desetog gema kad je servirala za osvajanje prvog seta.

gol expired Dina Levačić krenula u novi veliki pothvat: Izuzetno zahtjevan maraton u hladnom moru divider

Međutim, Petra je ostala bez poena pa je prvi set odlučen u tie-breaku. Tu je do izražaja došlo iskustvo 29-godišnje Dućanke, koja je iskoristila sve pogreške svoje suparnice i lakoćom osvojila odlučujući gem sa 7:2.

Priča je donekle ponovljena i u drugom set. Martić je ponovno prva došla do breaka, povela 3:0, ali je u petom gemu izgubila servis iako je imala 40:0 i još dvije prednosti. Ipak, već u sljedećem gemu hrvatska je tenisačica ponovno oduzela servis Gračevoj, koja novu priliku za povratak nije dobila.

Nakon jednog sata i 50 minuta igre Martić je u svom debiju na praškom turniru došla do pobjede 7:6 (2), 6:3, iskoristivši brojne pogreške svoje suparnice koja je na svom drugom servisu osvojila tek pet od 21 poena (24 %). Martić je imala 74 % realizacije prvog servisa i 53 % uspješnosti na drugom.

gol expired Prosinečki ima novi klub, predstavili ga samo jednom riječju divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider