Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
brzo našao novi posao

Prosinečki ima novi klub, predstavili ga samo jednom riječju

Prosinečki ostaje u Turskoj, gdje je brzo našao novi posao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Robert Prosinečki novi je trener Dnizlispora, turskog kluba koji je nedavno završenu sezonu turske Super Lige završio na 14. mjestu.

Prosinečki je ranije vodio Kayserispor, ali s njima se razišao na kraju sezone.

U novom klubu Prosinečkog su na Twitteru predstavili samo riječju "Žuti", kako glasi nadimak legendarnog hrvatskog nogometaša.

Dinizlispor klub iz Denizija, velikog grada na jugozapadu Turske. Nadimak im je Pijetlovi, a osnovani su prije 54 godine.

Tijekom svoje povijesti često su balansirali između prve i druge lige. Sezona 2019./2020. bila im je povratnička prvoligaška nakon devet godina druge lige. 

gol expired Beckham doveo veliko pojačanje iz Europe: Prva zvijezda koja će pojačati njegov američki klub divider

Prije toga su 11 godina igrali prvu ligu i zabilježili najveće uspjehe u povijesti kluba - dvaput su osvojili pet mjesto uz dva europska izleta.

U prvom 2001. igrali su romantičarski Intertoto Kup i ispali od zeničkog Čelika, pa su 2002./2003. bili hit klub Kupa UEFA - prošli su Lorient, Spartu Prag i Lyon, pa su ispali od Porta Josea Mourinha, kasnijeg pobjednika natjecanja.

Najpoznatiji igrači trenutačno su im bivši igrač Ajaxa i PSV-a Ismail Aissati i kapetan Hugo Rodallega, napadač s iskusvim iz Engleske i s 44 nastupa za Kolumbiju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider