Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Tenis
"osjetio sam olakšanje"

Čilić ispisao povijest i najavio povijesnu priliku za finale Wimbledona

Marin Čilić izborio je premijerno polufinale Wimbledona nakon što je u pet setova slavio protiv Gillesa Mullera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić po prvi puta u karijeri plasirao se u polufinale Wimbledona nakon što je u srijedu svladao Luksemburžanina Gillesa Mullera sa 3-6, 7-6 (6), 7-5, 5-7, 6-1 i u petak će protiv Amerikanca Sama Querreyja pokušati izboriti finale. Čilić je postao prvi Hrvat koji je izborio polufinale tri različita Grand Slama. Prije Wimbledona Marin je bio u polufinalu Australian Opena (dvaput) i US Opena.

Čiliću je trebalo tri i pol sata da u četvrtfinalu dobije Mullera, jednog od rijetkih tenisača današnjice koji igraju klasičnim stilom za travu, odnosno servis i volej.

"Mnogo mi znači plasman u polufinale Wimbledona, ovo je sjajan doseg. Muller je igrao odličan tenis danas, morao sam se jako potruditi kako bih stigao do pobjede. Na kraju sam osjetio veliko olakšanje, jer ovi dugi mečevi traže puno koncentracije", rekao je Marin odmah nakon pobjede.

"Na početku nisam dobro servirao kao u dosadašnjim mečevima, ali kasnije se to popravilo. Vidio sam da je Querrey izbacio Murraya i da mi je on sljedeći protivnik. Ima odličan servis, ove godine igra jako dobro i sigurno me čeka težak meč. Očekujem da ću zadržati svoj ritam i nastaviti s dobrim igrama i protiv njega", rekao je Čilić.

Marin u dvoboj protiv Querreyja ulazi kao favorit, ponajviše iz razloga jer je u dosadašnja četiri meča slavio u svima. No treba reći da su svi mečevi, od kojih su tri bila na travi, bili na nož. Čilić je do sada dva puta igrao s Querreyjem u Wimbledonu - 2009. i 2012. godine. Posebno je ostao zapamćen meč prije pet godina kada su njih dvojica odigrali drugi najdulji meč u povijesti Wimbledona. Bilo je 17:15 u petom setu.

"Protiv Querreya sam igrao nekoliko puta i iako nisam niti jednom izgubio očekujem težak meč. Ovdje u Wimbledonu smo već igrali dva puta i oba puta u pet setova. On je igrač koji ima odličan servis, igra agresivno, i prošle je godine ovdje igrao fenomenalno. Priprema će ponovno biti ista, nadam se da ću biti svjež i da će razina moje igre biti malo bolja nego danas", zaključio je Međugorac.

Posljednji su odigrali prije dvije godine na betonu Washingtona, kada je bilo 7:6, 7:6 za Marina. Querrey je prvi američki tenisač nakon 2009. godine i Andyja Roddicka koji se plasirao u polufinale Grand Slama. Isto tako, Querrey je vlasnik "negativnog rekorda". Njemu je trebalo najviše pokušaja da izbori polufinale Grand Slama, a ostvario je to u 42. pokušaju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider