Tenis
SPORTOVI
Tenis
protiv Querreyja za finale

Marin Čilić nakon velike drame i sjajne igre u polufinalu Wimbledona

Marin Čilić izborio je polufinale Wimbledona po prvi put u svojoj karijeri!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić slavio je s 3:2 protiv Gillesa Müllera u četvrtfinalu Wimbledona te se po prvi put u svojoj karijeri plasirao u polufinale turnira u All Englandu. Čilić je nakon velike drame slavio s 3:6, 7:6(6), 7:5, 5:7, 6:1.

Osim što je ostvario rezultat karijere, Čilić ima veliku priliku izboriti finale Wimbledona, nakon što je Sam Querrey šokirao prvog igrača svijeta Andyja Murrayja i izborio polufinale. Čilić je do sada igrao četiri puta s Querreyjem i svaki je put slavio. Doduše, dva meča u Wimbledonu otišla su u pet setova, dok je polufinale Queens'a otišlo u tri seta.

Katastrofalno otvaranje, senzacionalno zatvaranje

Čilić je katastrofalno odradio prvi set u kojem ga je Müller dva puta breaknuo. Počeo je igrati u drugom setu kada je sjajno počeo držati svoj servis, no i dalje nije uspio napraviti štetu na servisu Luksemburžanina.

Čilić je u tie-breaku zaostajao mini-break, ali se u samoj završnici vratio, izborio set-loptu, koju je maestralnim pasingom po dijagonali realizirao i poravnao rezultat.

Marinova igra postajala je sve bolja i bolja, što je rezultiralo čistim servis gemovima. Müller je nekako osvojio pet gemova u setu, no onda kada je trebao odvesti set u tie-break, Čilić si je stvorio 0:40 na servisu Luksemburžanina. Iskoristio je treću loptu za osvajanje treće dionice.

U četvrtom setu gotovo identična situacija, ali su Čilić i Müller zamjenili uloge na kraju. Müller je iz ničega napravio break i svojim servisom poravnao na 2:2.

Međutim, Čilić je peti set odigrao maestralno. Poveo je s 5:0 nakon niza sjajnih poteza, pogotovo na reternu. S čistih 6:1 izborio je pobjedu i prvo polufinale Wimbledona.  Za Čilića će ovo biti četvrto polufinale Grand Slam turnira, nakon što je prethodno igrao dva na US Openu i jedno na Australian Openu.

Sa Samom Querreyjem za finale

Senzaciju nad senzacijama napravio je Sam Querrey, koji je nakon pet setova izbacio prvog igrača svijeta i branitelja naslova Andyja Murrayja. Treba reći da je škotski tenisač imao velikih problema s kukom, zbog kojeg je na kraju jedva došepao do mreže.

Čilić je dosada dva puta igrao s Querreyjem u Wimbledonu - 2009. i 2012. godine. Posebno je ostao zapamćen meč prije pet godina kada su Čilić i Querrey odigrali drugi najdulji meč u povijesti Wimbledona. Bilo je 17:15 u petom setu. Sva četiri odigrana meča bila su iznimno gusta, a takav treba očekivati i u petak, kada je na rasporedu polufinale tenisača.

Svakako treba naglasiti da je Sam Querrey, 24. nositelj ove godine, dvije sezone zaredom na Wimbledonu izbacio prvog igrača svijeta i branitelja naslova. Lani je napravio senzaciju u 3. kolu izbacivši Novaka Đokovića, a ove je godine isto napravio Murrayju.

Marin Čilić - Gilles Müller 3:6, 7:6, 7:5, 5:7, 6:1

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider