Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ovo nitko nije očekivao

Senzacija godine: Đoković ispao u 3. kolu Wimbledona!

Amerikanac Sam Querrey priredio je senzaciju pobijedivši u 3. kolu Wimbledona branitelja naslova i prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića 7-6 (6), 6-1, 3-6, 7-6 (5).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Senzaciju godine priredio je američki tenisač Sam Querrey koji je u četiri seta pobijedio branitelja naslova i najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića. Dvoboj između Querreyja i Đokovića počeo je u petak, no prekinut je zbog kiše pri rezultatu 7-6 (6), 6-1 za Amerikanca. Đoković u subotu nije uspio preokrenuti rezultat, pa će Wimbledon dobiti novog pobjednika nakon dvije godine.

Đoković je danas uspio smanjiti na 1-2, imao je i servis za izjednačenje na 2-2 u setovima pri rezultatu 5-4. Međutim, Amerikanac je načinio 'break', a potom obranio svoj servis za vodstvo 6-5 prije nego što je uslijedio novi prekid zbog kiše. Nakon sat vremena pauze susret je nastavljen. Đoković je izjednačio na 6-6 gurnuvši susret 'tiebreak' u kojem je Amerikanac odigrao sjajno ostvarivši senzaciju godine. Bio je to njihov deseti međusobni susret i druga pobjeda američkog tenisača.

Ovim porazom prekinut je Đokovićev niz od 30 uzastopnih pobjeda na Grand Slam turnirima. Posljednji poraz na jednom od četiri najveća turnira na svijetu srpski tenisač je doživio u finalu Roland Garrosa 2015. od Švicarca Stana Wawrinke. Nakon tog poraza Đoković je osvojio četiri Grand Slam turnira u nizu - Wimbledon, US Open, Australian Open, te Roland Garros.

Đoković se nadao kako bi ove godine mogao postati prvi tenisač koji je u jednoj kalendarskoj godini osvojio sva četiri Gland Slama, no njegove planove pokvario je 28-godišnji Amerikanac. Posljednji kojem je to uspjelo bio je Rod Laver 1969. godine.

Đoković je posljednji put ispao u trećem kolu nekog od Grand Slam turnira prije sedam godina u Rolad Garrosu.

Amerikanca u idućem kolu čeka Francuz Nicolas Mahut koji je bio bolji od sunarodnjaka Pierrea-Huguesa Herberta 7-6 (5), 6-4, 3-6, 6-3.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider