Tenis
SPORTOVI
Tenis
JEDNA LOPTA MOŽE ODLUČITI

VIDEO Ćorića u finalu čeka čovjek protiv kojeg je odigrao jedan od najspektakularnijih Grand slam mečeva proteklih godina

Noćas će finalni meč ATP Masters 1000 turnira u Cincinnatiju odigrati Borna Ćorić i Stefanos Tsitsipas.

Borna Ćorić (Foto: Afp)

Ovotjedni tenis Borne Ćorića u puno toga podsjeća na ono što je on radio na svom do sada najboljem Grand slam nastupu, odnosno na US Openu 2020. godine.

Borna je tada došao do četvrtfinala, gdje ga je savladao kasniji finalist Alexander Zverev, no prije toga je upisao četiri sjajne pobjede. Posebno je vrijedna ona koju je Borna, tada 27. nositelj turnira koji se igrao bez prisustva publike, upisao nad četvrtim nositeljem, Stefanosom Tsitsipasom.

Istim čovjekom koji će mu se noćas suprotstaviti u finalu turnira Masters 1000 serija u Cincinnatiju.

Meč iz rujna 2020. godine bio je nešto posebno

No, vratimo se prije toga na ovaj meč iz rujna 2020. godine, koji je ujedno bio drugi, ali prvi pravi međusobni susret ovog dvojca, budući da je onaj prvi meč Borna predao zbog ozljede.

Njih dvojica odigrali su uistinu spektakularan okršaj, gdje je samo publika nedostajala za puni dojam jednog od najboljih i najuzbudljivijih Grand slam mečeva posljednjih godina.

Nakon što je Tsitsipas uzeo prvi set u tie breaku, Ćorić je odgovorio breakom kod 5:4 u drugom, čime je izjednačio na 1:1. Grku je treći pripao rezultatom 6:4, ali onda je tek krenuo pravi spektakl.

Borna Ćorić Borna Ćorić je u Americi napravio nešto što nitko nije u povijesti tenisa! divider

Tsitsipas je u četvrtom poveo 2:0 te je imao dvije break lopte za odlazak na naoko nedostižnu prednost. Borna je to izvukao, ali već idući nije i kod 5:2 servira je Stefanos za meč. Tada je krenuo Borna show.

Teško je nabrojati što je sve Borna u meču spasio

Uzeo je break, ali ponovno se ne svom servisu našao u problemima, budući da je na 15:40 Tsitsipas imao prve dvije meč lopte. Borna je to spasio i uzeo gem, a onda je došao novi break za 5:5. Siguran je Ćorić bio i do 6:5, a za potpuni povratak u meč uzeo je treći uzastopni put servis svom protivniku, 7:5.

Nova velika prednost za Grka dolazi kod 2:2 u petom setu, kad Borna još jednom gubi servis, no ponovno ga odmah vraća. Najluđi gem u meču odigran je kod 4:4, kad Borna spašava nekoliko break lopti, a isto je napravio i kod 5:5. 

Ukupno je u meču do tada Borna spasio šest meč lopti.

Borna Ćorić Borna Ćorić ušao u finale kao 152. igrač svijeta, svoje tek drugo na velikim turnirima divider

Napokon se otišlo u tie break, koji je Borna odigrao bolje te nakon svega što je spasio u meču, isti dobio rezultatom 7:4 te je prošao u iduće kolo.

Bude li ovo finale i upola uzbudljivo, bit će pravi spektakl.

Kako je izgledao taj meč na US Openu, prisjetite se OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider