Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svaka mu čast

Borna Ćorić je u Americi napravio nešto što nitko nije u povijesti tenisa!

Ćorić je trenutno 152. tenisač svijeta, no u ulaskom u finale popeo se na 48. poziciju, a pobjedom u finalu može ući među 30 najboljih na svijetu.

Borna Ćorić (Foto: Afp)

Nastavio se fantastičan tjedan hrvatskog tenisača Borne Ćorića koji je pobjedom protiv Britanca Camerona Norrieja od 6:3, 6:4 izborio finale ATP Masters 1000 turnira u Cincinnatiju.

Ćorić će tako igrati drugi put u finalu Masters 1000 turnira. Prvi put se to dogodilo u Šangaju 2018. godine, a ovom prilikom mu na putu do naslova pobjednika stoji grčki tenisač Stefanos Tsitsipas koji je sa 7:6(6), 3:6, 6:3 pobijedio u polufinalu prvog tenisača svijeta Danila Medvjedeva.

Borna Ćorić Borna Ćorić ušao u finale kao 152. igrač svijeta, svoje tek drugo na velikim turnirima divider

Hrvatski tenisač igra tenis života i ozbiljan je kandidat za naslov.
Ćorić je sinoćnjom pobjedom ispisao i povijest tenisa u Cincinnatiju. Hrvatski tenisač je najniže rangirani tenisač u finalu Mastersa u povijesti Cincinnatija.

Zagrepčanin je trenutno 152. tenisač svijeta, no u ulaskom u finale popeo se na 48. poziciju, a pobjedom u finalu može ući među 30 najboljih na svijetu.

U karijeri je 25-godišnji Ćorić osvojio dva ATP turnira, Marrakech 2017. i Halle 2018. godine. Posljednje finale je igrao prije dvije godine u Sankt Peterburgu, a iste godine je odigrao posljednji meč sa Stefanosom Tsitsipasom. U sjajnom meču na US Openu tada je Ćorić slavio 6:7(2), 6:4, 4:6, 7:5, 7:6(4).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider