Tenis
SPORTOVI
Tenis
Teniski vunderkind

Umaški pobjednik postao najmlađi četvrtfinalist Grand Slama u 31 godinu

Španjolski teniski vunderkind Carlos Alcaraz najmlađi je igrač među osam najboljih na US Openu od 1963.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talentirani 18-godišnji Carlos Alcaraz plasirao se među najbolju osmoricu na Flushing Meadowsu pobijedivši Nijemca Petera Gojowczyka 5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 6-0 u nedjelju. Također, postao je najmlađi četvrtfinalist nekog Grand Slama još od Michaela Changa koji se 1980. plasirao među osam na Roland Garrosu 1990.

Alcaraz, trenutačno 55. igrač svijeta, iznenadio je Stefanosa Tsitsipasa u prijašnjem meču i sad će igrati s još jednim velikim talentom, 21-godišnjim Kanađaninom Félixom Auger-Aliassimeom za mjesto u polufinalu. Auger-Aliassime je pobijedio Francesa Tiaefoea u četiri seta također jučer.

“Prvi put u karijeri plasirao sam se u drugi tjedan Grand Slama, osjećaj je čudesan. Ispunio sam san,“ rekao je Alcaraz poslije meča. “Nije lako igrati ovakve mečeve, igrati pete setove… Nadam se da ću se češće plasirati u drugi tjedan grand slamova. Nisam ovo očekivao pa smatram kako mi je ovo najbolji tjedan u karijeri.

Prošle godine turnir se igrao pred praznim tribinama, ali ove ih ima na tribinama.

“Mislio sam da sam gotovo poslije uvodnih setova, fizički i psihički, ali publika me izvukla. Osjećao sam njihovu energiju kako me gura. Bez njih, ne bih bio ovdje.“

Alcarazov uspjeh nije baš potpuni šok jer ga je najavio ovo ljeto u Umagu kad je u lipnju osvojio svoj prvi naslov pobijedivši Richarda Gasqueta. Ove godine plasirao se u drugo kolo Australan Opena i WImbledona te treće kolo Roland Garrosa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider