Tenis
SPORTOVI
Tenis
HTS prelomio

Iva Majoli smijenjena nakon što je 12 godina bila izbornica, mijenja je brat bivšeg Vatrenog

Iva Majoli više nije izbornica hrvatske ženske teniske reprezentacije.

Galerija Iva Majoli Iva Majoli Iva Majoli Iva Majoli

Poslije 12 godina hrvatska ženska teniska reprezentacija doživjela je promjenu na klupi.

Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza odlučio je da Iva Majoli više neće biti izbornica te da će je naslijediti Marin Bradarić.

"Velika mi je čast što mi je Hrvatski teniski savez ukazao povjerenje i dao mi mogućnost da vodim reprezentaciju u Billie Jean King Cupu. To je velika obaveza, ali istovremeno i izazov", rekao je 39-godišnji Splićanin, koji je u igračkim danima došao do 349. mjesta ATP liste.

Kao trener, Mirjanu Lučić Baroni odveo je do polufinala Australian Opena 2017., a vodio je i Rusa Romana Safiulina, u to vrijeme osvajača juniorskog Australian Opena.

Hrvatska potonula do četvrtog ranga ženskog tenisa

Majoli nije bila naročito uspješna na mjestu izbornice, posebno u posljednje vrijeme. Pod njezinim vodstvom reprezentacija je u nekadašnjem Fed Cupu, koji se danas zove Billie Jean King Cup, potonula do Euroafričke zone 2, što je zapravo četvrti rang ovog natjecanja.

Hrvatski ženski tenis na reprezentativnom planu danas je na razini Egipta, Bosne i Hercegovine, Kosova, Malte i sličnih ekipa.

Novi izbornik brat je Filipa Bradarića, osvajača srebrne medalje s Hrvatskom na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Prvi ispit koji očekuje Hrvatsku s Bradarićem u ulozi izbornika bit će gostovanje kod Litve za mjesec dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider