Tenis
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Tenis
Nije prvi put

Svi skandali Novaka Đokovića: Urlao je, psovao navijače, bacao rekete i pogodio sutkinju u vrat

Ovo nije bio prvi skandal Novaka Đokovića na teniskim terenima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok Novak Đoković u imigrantskom hotelu čeka ishod žalbe na odbijenu vizu za ulazak u Australiju, svjetska se javnost prisjeća svih skandala u kojim je srpski tenisač sudjelovao.

Jedan od prvih zbio se davne 2015. godine u finalu turnira Miami Open kada je Đoković neukusnim gestama i povicima "počastio" dječaka koji je skupljao loptice na terenu, prenosi španjolski Larazon.

Srpski tenisač je ocijenio da ga je dječak koštao poena, a sve je eskaliralo u drugom setu kada je publika gromoglasno pozdravila sjajan potez njegovog protivnika Andyja Murrayja. Đoković je samo pogledao prema tribinama i na srpskom im uputio psovku koja se često može čuti na ovim prostorima.

Suca pogodio reketom

U četvrtfinalnom meču Roland Garrosa 2016. godine srpski je tenisač ponovno izgubio živce i bacio reket. Zamalo je pogodio linijskog suca, a samo šest mjeseci kasnije skoro su nastradali i gledatelji. Tada je u finalu ATP turnira u Londonu lansirao lopticu među publiku, ali srećom nikoga nije pogodio.

Sve do 2020. godine nije bilo većih incidenata, ali onda ih je u kratkom vremenskom periodu zaredao nekoliko.

gol expired Đokovića zaštitio jedan od najvećih kritičara, javio se i Marin Čilić: "Nevjerojatno" divider

Prvo je u jeku globalne pandemije kazao da se protivi cijepljenju, a onda je izazvao bijes svjetske javnosti pokretanjem Adria Toura, regionalnog teniskog turnira koji je imao sjajnu zamisao, ali je zbog nepoštivanja epidemioloških mjera unio paniku na ove prostore.

Stotine ljude je završilo u samoizolaciji zbog sumnje na zarau koronavirusom, zbog čega je i bilo otkazano finale turnira u Zadru.

Lopticom pogodio sutkinju u vrat

Tako je u rujnu postao tek četvrti igrač u povijesti koji je diskvalificiran s Grand slam turnira, i to usred meča. U 4. kolu US Opena po završetku gema lopticom je pogodio linijsku sutkinju.

Đoković je protiv Španjolca Pabla Carena Buste gubio s 5:6 u prvom setu kada je izgubio živce nakon što je što je izgubio svoj servis. Đoković je udario lopticu svom snagom, a ona je pogodila linijsku sutkinju.

Sutkinja je pala nakon što ju je loptica pogodila u vrat i pružena joj je medicinska pomoć. Đoković se odmah ispričao, ali mu je glavni sudac, prema pravilima i u suradnji sa supervizorom turnira, dosudio diskvalifikaciju.

Dva incidenta na Olimpijskim igrama

U ljeto 2021. godine na Olimpijskim igrama u Tokiju Đoković je ponovno završio u središtu skandala.

Tako je u trećem, odlučujećem setu za broncu protiv španjolskog tenisača Buste bacio reket na tribine, a pukom srećom nikoga nije pogodio. Međutim, nije stao na tome.

gol expired Australija ne odustaje, ministrica poslala poruku Đokoviću: "Može otići kad god poželi" divider

Ponovno je izgubio živce i uz urlanje prema tribinama došao je do mreže i razbio drugi reket. Uz sve to nije dobio ni opomenu suca meča, a sudac ga je mogao lako diskvalificirat nakon bacanja reketa na tribine.

Nakon što je izgubio brončano odličje u pojedinačnoj konkurenciji, Đoković je odustao i od nastupa s Ninom Stojanović u meču za broncu i tako australskom paru prepustio medalju.

Čeka ga deportacija iz Australije

Podsjetimo, Đoković je u srijedu doputovao u Melbourne, ali nakon sedam sati provedenih na aerodromu nije dobio vizu za ulazak u zemlju, što je dovelo u pitanje i njegov nastup na Australian Openu.

Njegovi odvjetnici su uložili žalbu na odluku da mu se zabrani ulazak u Australiju unatoč medicinskom izuzeću, a postupak pred Federalnim sudom u Melbourneu odložen je za ponedjeljak.

Đokovićeva obitelj održala je u Beogradu tiskovnu konferenciju, a njegov brat Đorđe ocijenio je da to predstavlja "najveći sportsko-diplomatski skandal u povijesti".

Slučaj Novaka Đokovića

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider