Tenis
SPORTOVI
Tenis
kako je ovo moguće?

Sudac teško pokrao tenisačicu na nevjerojatan način: Svijet tenisa ne pamti ovako bizaran slučaj

Nevjerojatan meč dolazi s WTA turnira u Kolumbiji. Teško pokradenu tenisačicu na kraju su još optužili da je ona kriva...

Astra Sharma (Foto: Afp)

Nevjerojatan događaj dolazi s WTA turnira u Kolumbiji gdje je Australka Astra Sharma izgubila meč prvog kola od Talijanke Gulije Gatto-Monticone, a svemu je kumovao sudac Luis David Armenta Castro.

On je napravio neobjašnjivu pogrešku pri rezultatu 1:1 u setovima i 1:1 u gemovima. Sharma je vodila 30:0 u trećem gemu odlujućeg seta, kada je sudac otišao provjeriti je li jedna lopta bila "dobra" ili nije.

Bila je, ali kada se vratio, umjesto da upiše 40:0 za Sharmu, koja bi imala break-loptu, upisao je 30:15 za Gatto-Monticone. Zanimljivo, na TV-ekranu bio je upisan ispravan rezultat, ali sudac, koji je odgovoran za službeni rezultat, upisao je drugačije.

Jürgen Klopp Klopp nervozan: Izvrijeđao Realov stadion, pa suca optužio da ga sabotira

Sharma je tada vratila servis u mrežu što bi trebali biti 40:15 za nju. Sljedeći poen je osvojila i krenula prema klupi, ali sudac ju je vratio rekavši joj da sada 40:30 za njenu protivnicu.

Gatto-Monticone osvojila je sljedeći poen protiv zbunjene protivnice i uzela gem. Bila je to prekretnica, Sharma se nije oporavila od šoka i Talijanka je osvojila posljednji set sa 6:1. Sharma se, očekivano, nakon meča obrušila na suca, a u nevjerojatnom raspletu događaja još su nju optužili da je kriva.

Braća Sinković Nakon duge koronapauze, vraća se naš najjači tandem: Love novu medalju

"Ovo je nečuveno. Rekli su mi da nije bio siguran koji je rezultat, ali kako nisam mogla objasniti kako sam osvojila poene nisam mogla zadržavati meč raspravljajući s njim", napisala je na Twitteru.

"WTA-ov delegat natjecanja rekao mi je da trebam naučiti lekciju i više se fokusirati na rezultat, nego na igru", prenijela je nevjerojatno objašnjenje koje je dobila.

Očekivano, mnogi su kritizirali suca i WTA, ali i Sharminu protivnicu, koja je objeručke prihvatila poklon, zbog manjka fair-playa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati