Tenis
SPORTOVI
Tenis
kako je ovo moguće?

Sudac teško pokrao tenisačicu na nevjerojatan način: Svijet tenisa ne pamti ovako bizaran slučaj

Nevjerojatan meč dolazi s WTA turnira u Kolumbiji. Teško pokradenu tenisačicu na kraju su još optužili da je ona kriva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatan događaj dolazi s WTA turnira u Kolumbiji gdje je Australka Astra Sharma izgubila meč prvog kola od Talijanke Gulije Gatto-Monticone, a svemu je kumovao sudac Luis David Armenta Castro.

On je napravio neobjašnjivu pogrešku pri rezultatu 1:1 u setovima i 1:1 u gemovima. Sharma je vodila 30:0 u trećem gemu odlujućeg seta, kada je sudac otišao provjeriti je li jedna lopta bila "dobra" ili nije.

Bila je, ali kada se vratio, umjesto da upiše 40:0 za Sharmu, koja bi imala break-loptu, upisao je 30:15 za Gatto-Monticone. Zanimljivo, na TV-ekranu bio je upisan ispravan rezultat, ali sudac, koji je odgovoran za službeni rezultat, upisao je drugačije.

gol expired Klopp nervozan: Izvrijeđao Realov stadion, pa suca optužio da ga sabotira divider

Sharma je tada vratila servis u mrežu što bi trebali biti 40:15 za nju. Sljedeći poen je osvojila i krenula prema klupi, ali sudac ju je vratio rekavši joj da sada 40:30 za njenu protivnicu.

Gatto-Monticone osvojila je sljedeći poen protiv zbunjene protivnice i uzela gem. Bila je to prekretnica, Sharma se nije oporavila od šoka i Talijanka je osvojila posljednji set sa 6:1. Sharma se, očekivano, nakon meča obrušila na suca, a u nevjerojatnom raspletu događaja još su nju optužili da je kriva.

gol expired Nakon duge koronapauze, vraća se naš najjači tandem: Love novu medalju divider

"Ovo je nečuveno. Rekli su mi da nije bio siguran koji je rezultat, ali kako nisam mogla objasniti kako sam osvojila poene nisam mogla zadržavati meč raspravljajući s njim", napisala je na Twitteru.

"WTA-ov delegat natjecanja rekao mi je da trebam naučiti lekciju i više se fokusirati na rezultat, nego na igru", prenijela je nevjerojatno objašnjenje koje je dobila.

Očekivano, mnogi su kritizirali suca i WTA, ali i Sharminu protivnicu, koja je objeručke prihvatila poklon, zbog manjka fair-playa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider