Tenis
SPORTOVI
Tenis

'Strašno, tenis je dobio direktan udarac šakom u oko!'

Međunarodni teniski savez (ITF) je prepolovio kaznu 25-godišnjem američkom tenisaču Wayneu Odesniku, koji je nekada bio i među sto najboljih na svijetu (ranking karijere mu je 77. mjesto)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako je Odesnik, "odsluživši" godinu dana kazne, dobio slobodne ruke i moći će ponovno igrati tenis od 29. prosinca ove godine. Podsjetimo, da je prvotno dobio dvije godine suspenzije, a sve zbog toga što ga je australska policija uhvatila u posjedovanju nedopuštenih sredstava, tableta koje pojačavaju ljudski hormon rasta. Dogodilo se to početkom ove godine.

U ITF-u su smanjenje kazne objasnili šturo, a sukus svega je "kvalitetno surađivanje s istražiteljima".

Odesnik je rođen u Južnoafričkoj Republici, ali se kao dijete s roditeljima nastanio u SAD-u gdje i danas živi. Nakon saznjanja da je pokušao u Australiju unijeti nedozvoljene preparate, najžešće su glas protiv njega podigli sunarodnjaci, od Roddicka i Blakea do Fisha. Ovaj potonji je imao komentar i nakon smanjene kazne.

''Ovo je direktan udarac šakom u oko. Ne samo tenisu, već i cijelom sportu. Kazne se smanjuju, umjesto... ,'' nije dovršio rečenciu Fish, te je završio:

''Baš ćemo vidjeti koliko je Odesnik dobar igrač bez dopinga.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider