Tenis
SPORTOVI
Tenis
nadal bi trebao najviše izgubiti

Srbi pronašli novu "urotu" protiv Novaka: "Otimačina! ATP smislio sistem da sruši Đokovića s trona"

ATP raspravlja o načinu na koji bi se trebao bodovati ostatak sezone, a u slučaju opcije oduzimanja prosjeka bodova, najviše bi izgubio prvi tenisač svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Teniska sezona trebala bi biti nastavljena u kolovozu, a ovih dana ATP najviše razgovara o sistemu bodovanja do kraja godine i što s bodovima koje igrači nisu mogli braniti zbog stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Jedna je od ideja da se bodovi koje igrač trenutačno ima podijele s brojem tjedana u godini i da se ta brojka tenisaču oduzima svake nedjelje, a ne da im se odmah oduzmu svi bodovi koje nisu mogli braniti u ovom periodu. Naši istočni susjedi tu su prepoznali novi način na koji ATP pokušava srušiti s trona njihova Novaka Đokovića. 

gol expired S Dancima nema šale: Pogledajte do sada neviđeni razlog prekida nogometne utakmice divider

To bi značilo da se prvom igraču svijeta tjedno oduzima 196 bodova, a Rafi Nadalu 189. Đoković je na ATP ljestvici trenutačno svega 370 bodova ispred Nadala, a Srbima najviše smeta to što bi Nadal izgubio gotovo 1200 bodova više od Noleta da se odmah oduzmu svi bodovi koje tenisači nisu mogli braniti.

Druga varijanta o kojoj ATP razmišlja jest zamrznuti ranking do kraja godine, a da se pritom koristi nova ljestvica koja bi služila samo za određivanje tko će igrati na završnom ATP Finalsu.

"Ostaje da vidimo koja će biti konačna odluka, ali nema sumnje da se sigurno neće posegnuti za nečim što bi odgovaralo najboljem tenisaču svijeta. Naprotiv...", piše Kurir.

gol expired Visoka i vrlo važna pobjeda Bilićeva WBA-a: Promocija u Premierligu sve je bliže divider

ROBERT PROSINEČKI ZA NOVU TV

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider