Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i raspored mu leži

Visoka i vrlo važna pobjeda Bilićeva WBA-a: Promocija u Premierligu sve je bliže

WBA Slavena Bilića vratio se na pobjedničke staze nakon klimavog nastavka sezone u Championshipu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon tek jednog boda iz prve dvije utakmice nakon koronastanke momčad Slavena Bilića WBA vratila se na pobjedničke staze. WBA je slavio u gostima kod Sheffield Wednesdaya s 3:0, čime se dodatno primaknuo promociji u englesku Premierligu.

Iako je Sheffield imao više udaraca prema golu, momčad Slavena Bilića bila je ubojitija. Tri gola iz četiri udarca unutar okvira gola sjajan je postotak realizacije, a za njega su zaslužni Austin i Pereira (2).

gol expired Vatreno na tribinama: Kohorta uvredama počastila napadača Rijeke i podržala igrača koji ga je udario na parkingu divider

Austin je doveo WBA u vodstvo u 37. minuti prvog poluvremena nakon uspješne realizacije kaznenog udarca, a potom je Pereira svojim golovima u 58. i 85. zapečatio pobjedu Bilićeve ekipe.

Hrvatski stručnjak sada može malo odahnuti nakon velikog pritiska koji se stvorio porazom kod Brentforda, izravnog konkurenta za promociju. Prednost od dva boda sada je ponovno pet u odnosu na Brentford, dok je zaostatak za vodećim Leedsom samo bod.

gol expired Prosinečki za Dnevnik Nove TV: Otkrio je kojem se igraču divi i hoće li trenirati hrvatski klub divider

Prva dva mjesta vode u Premierligu, a do kraja Championshipa preostalo je odigrati još svega šest kola. Sjajna je vijest za Bilića ta da čak četiri utakmice igra kod kuće, no loša je da je od dosadašnjih 19 slavio u njih svega osam...

U idućem kolu WBA dočekuje davljenik Hull, a potom kandidata za promociju kroz playoff - Derby. Suparnici WBA-a do kraja sezone su Blackburn (u gostima), Fulham, Huddersfield (u gostima) i QPR.

ANDI VRTAČIĆ JE PULSKI STIPE MIOČIĆ

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider